Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Рівні права та можливості повинні бути забезпечені владою

Переглядів: 712

24 січня у 300-ій залі Запорізької обласної ради зібрались жінки депутатки з обласної, районних та  міських рад Запорізької області. Вони ділилися досвідом, обговорювали гострі проблеми, шукали шляхи їх вирішення.      

– Робота 12 міжфракційних груп «Рівні можливості» має велике значення для Запорізької області. Потрібно створити мережу міжфракційних груп для посилення участі жінок у прийнятті важливих рішень для громад. Рівні права та можливості повинні бути забезпечені владою, передусім, справедливим фінансуванням програм з урахуванням потреб жінок і чоловіків, хлопців і дівчат, особливостей віку, стану здоров'я. Передовий міжнародний досвід ґендерно орієнтованого бюджетування показав, що в країнах, де кошти виділяються на конкретну людину з її потребами, особливостями, а не на середньостатистичну особу, там високий рівень життя та соціальних стандартів, – Тамара Огородова, керівник проекту «Підвищення видимості жінок та боротьба з ґендерними стереотипами у національній та місцевій політиці України».   

Вільнянський район представили депутати міської та районної ради: Тамара Стефаненко, Наталя Сиц, Галина Дудченко, Тетяна Плетень, Олександр Зайцев та Вікторія Верещага - редактор Вільнянського радіо.

На заході панувала дружня тепла атмосфера порозуміння, злагоди, співпраці. Всі жінки-депутатки відзначили, що міжфракційні групи дають можливість знаходити консенсус, посилювати позиції жінок депутаток, відстоювати справедливі соціальні рішення.

Круглий стіл «Досвід реалізації ґендерних ініціатив міжфракційними групами та депутатами місцевих рад Запорізької області» пройшов у рамках проекту «Підвищення видимості жінок та боротьба з ґендерними стереотипами у національній та місцевій політиці України».



« повернутися до списку новин