Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

IV районний фестиваль сімейних творчих колективів «Співоча родина» у Вільнянську

Переглядів: 754

        10 грудня 2016 року в комунальній установі «Вільнянський районний будинок культури та дозвілля» Вільнянської районної ради був аншлаг. Глядачі з усіх куточків нашого району зібралися, щоб підтримати учасників регіонального фестивалю «Співоча родина», який вже 4 рік поспіль радує наших глядачів своїм різнобарв’ям пісень та задумок. Фестиваль проводився за підтримки народного депутата України Кривохатька Вадима Вікторовича. 

Українська людина без пісні жити не може, от ми і співаємо і в горі і в радості, на святах та в будні, в душі та до душі. Талановиті родини цього разу з’їхались не лише з Вільнянську та району, а й з Оріхівського, Новомиколаївського районів та з міста Запоріжжя, Бердянську. 21 родина – це мудрі бабусі та сивочолі дідусі, чарівні мами та елегантні татусі, дорослі донечки та мужні синочки, маленькі онучата та веселі куми. Всі вони зібралися на сцені будинку культури, щоб подарувати свій талант та радість глядачам. Всю програму фестивалю підготували учасники театру мініатюр «Браво», керівник Тетяна Островська.

На початку фестивалю настоятель Свято-Володимирівського Собору, протоієрей В’ячеслав благословив родини та окропив їх святою водою на гарний виступ та добробут в їх родинах.  А також всіх гостей фестивалю почастували солодким пирогом, бо українські жінки найкращі господині. Виступи учасників оцінювали журі, цього разу до нього увійшли: Салякін Андрій Олександрович, голова Вільнянської районної ради; Степаненко Оксана Миколаївна, заступник голови Вільнянської райдержадміністрації; Лук’янчук Олена Петрівна, начальник відділу культури та туризму; керівники самодіяльного колективу «Журавка» Ганошенки Яків Григорович та Ганна Андріївна.

Усі пісні: ліричні та патріотичні, веселі та сумні, жартівливі та мудрі, авторські та відомих композиторів, популярні та маловідомі, прозвучали українською мовою, оздоблені вишиванками та українською атрибутикою. Кожен номер, який підготували родини, виглядав, як справжнє дійство з театралізацією та хореографічним супроводом. Кожна з родин отримала титул, грамоти, квіти та фінансову підтримку для розвитку сімейної творчості завдяки підтримці та активному сприянню мецената фестивалю. IV фестиваль пройшов з великим успіхом. Учасники заходу подарували гостям чудовий настрій, про що свідчили бурхливі оплески та овації.



« повернутися до списку новин