Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Голова ради звітує!

Переглядів: 619

Частина 6. Освіта.

         Для забезпечення громадян рівним доступом до якісної освіти в районі сформована мережа закладів узгоджена з кількісними показниками населення та його потребами в освітніх послугах. В її складі на даний час 26 загальноосвітніх навчальних закладів на 4560 учнів. 16 закладів є навчально-виховними комплексами «дошкільний навчальний заклад-загальноосвітній навчальний заклад», Центр дитячої та юнацької творчості, районна дитячо-юнацька спортивна школа «Колос»  та 8 дошкільних навчальних закладів. При Вільнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 функціонували вечірні класи з заочною формою навчання: всього 11 класів на 105 осіб. Мережа вечірніх класів забезпечує можливість здобуття загальної середньої освіти особами, які позбавлені волі і тимчасово знаходяться у виправних установах виконання покарань №20, №55, №101. 

         В цілому на 2016 рік на утримання загальноосвітніх шкіл району в загальному бюджеті району передбачено 68789,7 тис.грн., що більше на 14,6 млн.грн. або 27% ніж у минулому році. Фактично станом на 1 грудня поточного року фактичні витрати склали 56995,9 тис.грн., в тому числі на виплату та нарахування на заробітну  плату 43670,7 тис.грн., або 76,6%.

         У ході підготовки закладів освіти до сталого функціонування з загального та спеціального фонду районного бюджету в поточному році були виділені значні кошти на матеріально-технічне забезпечення та поліпшення стану закладів освіти.

На виконання Програми розвитку освіти Вільнянського району на 2013-2017 роки, затвердженою рішенням 22 сесії районної ради від 22.02.2013 №3 було профінансовано:

- ремонт фасаду Вільнянської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 – 190,5 тис.грн.;

- придбано теплоелектрокотли для Соколівського НВК та  Солоненського НВК  вартістю  192 тис.мгрн. та  190 тис.мгрн. відповідно;

- закінчення ремонту  гуртожитку в гімназії «Світоч» - 111,1 тис.гн.;

- ремонт приміщень в ЗОШ №2 на загальну суму 253 тис.мгрн.;

- ремонт каналізаційної системи в ЗОШ №3 на 54 тис. грн.

         Профінансовано ремонтно-будівельні роботи з заміни дерев’яних віконних та дверних блоків на металопластикові на суму 1004,2 тис.грн. в ЗОШ №1, ЗОШ №2, ЗОШ №3, Антонівський НВК, Петро-Михайлівський НВК, Гнаровській ЗОШ, гімназії «Світоч», Матвіївський ЗНВК «Всесвіт», Солоненській НВК, Кам′янській ЗОШ, Михайло-Лукашівській ЗОШ,  Дніпровській ЗОШ, Купріянівській  НВК, Кіровській НВК, Любимівській НВК, Дружелюбівській НВК, Московській ЗОШ,  Михайлівській НВК, Тернівській НВК;

В  поточному році за рахунок субвенції, виділеної на соціально-економічний розвиток окремих територій, планується придбати для 9  навчальних закладів освіти   до 90 комп’ютерів на  808,3 тис.грн. 

Для забезпечення безперешкодного доступу дітей сільської місцевості до місць навчання потягом  поточного року у районі здійснювалося регулярне підвезення 1165 учнів і 91-го педагогічного працівника до місць навчання і додому, що становить 100% від потреби. Автобусний парк  закладів освіти налічує 17 автобусів, 7 з яких потребують капітального ремонту.

            На балансі відділу освіти, молоді та спорту Вільнянської РДА обліковується  36 навчальних комп’ютерних комплексів. У 8-ми закладах освіти  району облаштовано  одинадцять мультимедійних кабінетів, до складу яких входять інтерактивні дошки (5 кабінетів), активатори інтерактивної поверхні  (4 кабінети), екран (2  кабінети), ноутбук, комп’ютер.

Дошкільна освіта.

У рамках Закону України «Про дошкільну освіту»  в районі забезпечено роботу 24 дошкільних навчальних закладів (із них 16 у складі навчально-виховних комплексів): 

- 3 комунальні дошкільні навчальні заклади (№ 3, № 5, № 6) Вільнянської міської ради;

- 5 дошкільних навчальних закладів у сільській місцевості (Михайло-Лукашівської, Петро-Михайлівської, Михайлівської, Гнаровської сільських ради та Кам’яної селищної ради);

- 5 дошкільних навчальних закладів з повним режимом перебування діють при навчально-виховних комплексах: Матвіївському ЗНВК «Всесвіт», Люцернянському НВК, Михайлівському НВК ім. О.Т.Слободчикова, Антонівському навчально-виховному комплексі та Дружелюбівському навчально-виховному комплексі.

- 11 дошкільних навчальних закладів функціонують при навчально-виховних комплексах з групами короткотривалого перебування.

В районі охоплено всіма формами дошкільної освіти 1356 дітей, що складає  86%  від кількості дітей з 3 до 6 років.

   Чисельність дітей у дошкільних навчальних закладах у розрахунку на 100 місць становить по району - 100 вихованців, в тому числі: по  місту – 122 дітей, по селу – 68 дошкільнят.

На 2016 рік на утримання  дошкільних закладів  району за рахунок загального фонду бюджету заплановані кошти в розмірі 14295 тис.грн., з яких на виплату заробітної плати та нарахування – 8758,2 тис.грн. або 61,3%



« повернутися до списку новин