Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Голова ради звітує!

Переглядів: 692

Частина 4. Управління об’єктами комунальної власності

Одним із важливих напрямків роботи районної ради є збереження та підвищення ефективності використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селища, міст Вільнянського району.

На сьогодні районна рада здійснює управління 13 комунальними підприємствами, закладами та установами:

- Вільнянська центральна районна комунальна лікарня,

- комунальний заклад «Центр первинної медико-санітарної допомоги»,

- Вільнянське районне комунальне підприємство «Редакція газети «Дніпровські вогні»,

 - комунальна установа «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)»,

- редакція районного радіомовлення «Вільнянські вісті»,

- Вільнянське районне комунальне підприємство «Друкарня»,

- комунальна установа «Вільнянський місцевий архів»,

- Вільнянська районна дитячо-юнацька спортивна школа «Колос»,

- комунальна установа «Фінансово-господарська група з обслуговування закладів культури»,

- комунальна установа «Центр з обслуговування, координації діяльності та розвитку освітніх закладів»,  

- комунальна установа «Вільнянська централізована бібліотечна система»,

- комунальна установа «Вільнянський районний будинок культури та дозвілля»,

- комунальна установа «Вільнянський районний краєзнавчий музей».

Вільнянське районне комунальне підприємство «Редакція газети «Дніпровські вогні» знаходиться в стадії реорганізації у звязку з роздержавленням; Комунальне підприємство «Центр геоінформаційних систем» знаходиться в стадії ліквідації.

Уточнений Перелік об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст району, які перебувають в управлінні районної ради,  затверджується щорічно. На даний час у спільній власності територіальних громад сіл, селища, міста району перебуває 21 об'єкт охорони здоров'я, 3 об'єкти соціального забезпечення, 29 об'єктів освіти, 11 об'єктів культури та 8 інших об'єктів нерухомого майна.

Протягом звітного періоду на кожну сесію районної ради готувалися проекти рішень з питань управління спільною власністю територіальних громад району, це зміни структури закладу або установи (3 рішення), нова редакції статуту (10 рішень), зміни у складі майна спільної власності (23) , призначення керівників (12 рішень) та інше.

Станом на 01.12.2016 року укладено та діє 40 договорів оренди  майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст району, за 11 місяців 2016 року до районного бюджету надійшло – 68 443 грн. орендної плати.

 Профільною постійною комісією здійснювалися виїзди за місцем розташування об¢єктів нерухомого майна з метою вивчення питання щодо надання дозволу на оренду приміщень та з інших питань, що дає змогу більш предметно з¢ясувати стан справ та зробити відповідні висновки.

Для більш ефективного контролю за використанням майна спільної власності територіальних громад сіл, селища, міст Вільнянського району, головою районної ради укладено з керівниками підприємств, закладів, установ 12 контрактів, якими обумовлено основні принципи роботи керівників та їх матеріальне забезпечення відповідно до діючого законодавства України.

Постійно ведеться робота разом з керівниками комунальних закладів та установ з укріплення фінансово – бюджетної дисципліни в питаннях передачі комунального майна в оренду та ефективності використання виділених коштів.

Протягом 2016 року виконавчим апаратом Вільнянської районної ради вжито заходів по оформленню права власності на нерухоме майно, що є об’єктом спільної власності територіальних громад сіл, селища, міста Вільнянського району.

Так, на 15 об'єктів оформлено право власності та отримано відповідні виписки з Єдиного Державного реєстру речових прав на нерухоме майно: на цілісний майновий комплекс, розташований за адресою: м.Вільнянськ,  пров.Гнаровської, 6 та пров.Гнаровської, 9, (Балансоутримувач – Вільнянська ЦРКЛ), на нерухоме майно – цілісні майнові комплекси: Антонівського НВК, Дніпровської ЗОШ І-ІІІ ст., Купріянівського  НВК,  Московського  НВК,   Михайло–Лукашівської ЗОШ І-ІІІ ст., Петро-Михайлівської ЗОШ І-ІІІ ст., Привільненського НВК, Соколівського НВК, Вільноандріївської ЗОШ І-ІІ ст., Любимівського НВК,  Нововасилівського  НВК та Люцернянського НВК; цілісний майновий комплекс будівля Клубу «Данко».

Протягом 2016 року цілісні майнові комплекси будівля Клубу «Данко» та філія бібіліотеки для дорослих передано комунальній установі «Центральна бібліотечна система» та із спільної власності  територіальних громад сіл, селища, міста Вільнянського району до комунальної власності Михайло-Лукашівської сільської ради передано нерухоме майно Михайло-Лукашівської дільничної лікарні.



« повернутися до списку новин