Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Весняно-літня заборона 2017 року на водоймах Запорізької області 

Переглядів: 878

Згідно Наказу Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Запорізькій області №18 від 20 березня 2017 року, з 1 квітня на водоймах Запорізької області стартує весняно-літня заборона на лов водних біоресурсів. В цей період повністю заборонене промислове рибальство, а любительський лов дозволено за межами нерестовищ на ділянках для любительського рибальства тільки з берега на одну вудку або донну снасть з одним гачком. 

На період нересту лов риби заборонений в такі строки: 
- На Запорізькому водосховищі - з 01 квітня по 09 червня; 
- На Каховському водосховищі - з 10 квітня по 18 червня; 
- В інших водосховищах - з 01 квітня по 9 червня; 
- На річках: в корінних водах - з 01 квітня по 20 травня, в придаткових системах - з 01 квітня по 30 червня; 
- Заборонений будь-який вилов раків на рибогосподарських водоймах в зоні діяльності Запоріжжярибоохорони протягом періоду виношування ікри та першої линьки з 10 квітня по 18 червня. 
Заборонене пересування плавзасобів в межах нерестовищ, перелік яких затверджений цим наказом, крім плавзасобів спеціально уповноважених органів. 
Перелік нерестовищ, де рибалити під час нересту заборонено 
Каховське водосховище: 
1. Заплава о. Хортиця. 
2. Оз. Лиман між селами Нижня Хортиця та Розумівка Запорізького району Запорізької області. 
3. Всі затоки та заплави вздовж правого берега р. Дніпро від гирла оз. Лиман в с. Нижня Хортиця до мису Лиса Гора в с. Лисогірка Запорізького району Запорізької області. 
4. Внутрішні водойми острову Білий, розташованого на русловій ділянці Каховського водосховища в районі с. Розумівка Запорізького району Запорізької області та 100 - метрова акваторія мілководь навколо. 
5.Гирло р. Кокань в с. Біленьке Запорізького району Запорізької області. 
6. Затока Балабинська, затоплене русло річки Кушугум; заплави Дніпровської гряди від бази УМВС України в Запорізькій області «Динамо» по правому боку та насипної дамби в Балабинській затоці по лівому боку з усіма протоками та озерами; 1-кілометрова акваторія вздовж заростей очерету Дніпровської гряди від залізничної станції «1123 км» (смт Кушугум Запорізького району Запорізької області) до о. Головченко (останнього острова Дніпровської гряди в районі с. Біленьке Запорізького району Запорізької області). 
7. Затока Каховського водосховища в районі м. Василівка Запорізької області від умовної межі: «залізнична станція «Попово» - мис «Лиса гора вглиб затоки. 
8.р. Конка від гирла (залізничного мосту) до західного краю с. Юлівка Запорізького району Запорізької області. 
9.Внутрішні водойми островів Великі та Малі Кучугури та трьохкілометрова зона, що прилягає до островів. 
10. Прибережна смуга мілководь завширшки 1 км від західного краю с. Іванівка до річкового порту м. Енергодар Кам'янка-Дніпровського району Запорізької області а також внутрішні водойми островів Іванівські Кучугури та 1-кілометрова акваторія навколо островів. 
11. Внутрішні водойми Водянських Кучугур та 1-кілометрова акваторія, що прилягає до островів від лінії електромереж до східного краю с. Водяне Кам'янка-Дніпровського району Запорізької області. 
12.Прибережна смуга мілководь завширшки 1 км від західного краю м. Кам'янка-Дніпровська до східного краю с. Велика Знам'янка Кам'янсько-Дніпровського району Запорізької області, включаючи Кам'янські Кучугури. 
13.Затока Олексіївська в с. Знам'янка від умовної межі: «насосна станція ім. Тімєрязєва – мис Мамаєва-Могила» вглиб затоки. 
Запорізьке водосховище: 
1. Всі затоки та балки від верхів'я до гирла. 
2. Річка Вільнянка від східного краю с. Михайлівка Вільнянського району Запорізької області до гирла. 
3. 50-метрова зона навколо о. Таволжанський. 
4. Заплави острова ім. Леніна і 100-метрова зона навколо острова. 
Довідка: 
За пересування по нерестовищу на човні з двигуном, лов риби на нерестовищі на любительську снасть, використання одночасно більше 5 гачків передбачена адміністративна відповідальність, згідно ч.3 ст.85 КУпАП (штраф від 34 до 170 грн., або попередження). Перевищення добової норми вилову (3 кг на одного ловця за добу), застосування заборонених знарядь лову, таких як електровудочка, «павук», «драч», перемет, або сітка без дозволу на промисел тягне за собою адміністративну відповідальність за ч.4 ст.85 КУпАП ( штраф від 340 до 680 грн. з вилученням знарядь лову і плавзасобів). Крім цього, за кожен незаконно виловлений екземпляр риби передбачено відшкодування шкоди, яка варіюється в залежності від виду риби, але незалежно від її розміру. Так, карась обійдеться в 17 грн., плітка в 85 грн., лящ - 170 грн., судак - 510 грн. і т.д.



« повернутися до списку новин