Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

МФО «Рівні можливості»

Переглядів: 662

25 лютого 2017 року 23 представника міжфракційних депутатських груп «Рівні можливості» – 21 жінка та двоє чоловіків взяли участь у інтерактивному семінарі «Стратегія роботи мережі міжфракційних депутатських груп «Рівні можливості» у Запорізькій області» у м. Запоріжжя.

Учасники заходу розробили стратегію та основні напрямки роботи міжфракційних депутатських груп. Основними напрямками роботи є: захист прав дітей, покращення якості медичного обслуговування, благоустрій міст і громад, патріотичне виховання. Учасниці відзначили, що дуже гострим є питання інформаційно-просвітницької кампанії з дітьми та їх батьками для запобігання деструктивній поведінці дітей. Велика увага приділялася розробці соціальних проектів, які можуть фінансуватися з різних бюджетів чи за рахунок грантових коштів.

Проект «Підвищення видимості жінок та боротьба з ґендерними стереотипами у національній та місцевій політиці України» Запорізький благодійний фонд «Єдність» за майбутнє» реалізує у партнерстві з Національним Демократичним Інститутом за підтримки уряду Швеції з серпня 2015 року.

Всі учасники та учасниці поділилися досвідом впровадження ґендерних ініціатив, розказали про добрі справи, які вже зробили міжфракційні групи, в тому числі, і у тісній співпраці між собою. Формат «світового кафе» дуже сподобався депутатам, бо вони обговорили гострі проблеми та розробили свої пропозиції, які можуть бути напрямками діяльності міжфракційних груп.

«Отримала справжнє задоволення від семінару. Мене дуже зацікавив бюджет участі, хочеться таке зробити і в нашій районній раді. Ґендерні рівність має велике значення для високих соціальних стандартів і її основи закладаються в бюджеті, в справедливому розподілі коштів. У нашій районній раді, у бюджетній комісії, до якої я входжу, ми говоримо про ґендерно орієнтоване бюджетування та впроваджуємо ці принципи в програми підтримки обдарованої молоді, вчителів, ветеранів та інших верств населення» Тамара Стефаненко, секретар міжфракційної групи «Рівні можливості» у Вільнянській районній раді.

Інформація з сайту:

http://www.ednist-fond.com.ua/2017/02/25/inter-factional-groups-equal-opportunities/



« повернутися до списку новин