Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

До уваги безробітних, які працюють на виборах!

Переглядів: 447

31 березня 2019 року в Україні відбудуться чергові вибори Президента України. Багатьох безробітних громадян, які офіційно перебувають на обліку в службі зайнятості, турбує питання чи дозволяє їм законодавство працювати під час підготовки і проведення виборів.

Запорізька обласна служба зайнятості наголошує: якщо громадянин, який перебуває на обліку в центрі зайнятості і є офіційним спостерігачем, з отриманням доходу, він обов’язково повинен повідомити про це центр зайнятості. В разі неповідомлення, виплати, які проведено, повертаються одержувачем в рахунок держави.

Відповідно до частини шостої статті 40 Закону України «Про вибори Президента України» (далі – Закон) праця, пов’язана з організацією підготовки і проведення виборів Президента України, осіб, визнаних в установленому законом порядку безробітними, у складі окружних, дільничних виборчих комісій чи як спеціалістів, експертів та технічних працівників, зазначених у частині третій статті 25 та частині двадцятій статті 28 цього Закону, не є підставою для зняття цих осіб з обліку в державній службі зайнятості як таких, що шукають роботу, або для припинення виплати їм допомоги по безробіттю та інших видів соціальної допомоги.



« повернутися до списку новин