Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

День Соборності України!

Переглядів: 547

 

 

22 січня відзначається День Соборності України – 100 - річчя Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки - знакової події в історії національного державотворення. Цей день став фактично початком нової ери у процесі формування нації.

22 січня 2019 року велика зала засідань Вільнянської районної ради була наповнена мешканцями міста та району, представниками трудових колективів, військовослужбовцями, учасниками Антитерористичної операції, Операції Об’єднаних Сил та волонтерами, патріотично налаштованими громадянами, які взяли участь в урочистих зборах та святковому концерті «Собор свободи нам серце зігріва».

Присутніх з Днем Соборності України привітали голова Вільнянської районної державної адміністрації Дмитро Іванов, голова Вільнянської районної ради Андрій Салякін, Вільнянський міський голова Наталя Мусієнко, які у своїх виступах звернули увагу на змістовне наповнення Дня Соборності України, символічне значення цього свята для усього українського народу.

За гуманітарну участь в антитерористичній операції Указом Президента України відзнаками нагороджені Володимир Вельчев, Віталій Коротя, Микита Бурка, Клавдія Ушакова, Тетяна Сус; подяками голови райдержадміністрації – родина Макаренків Юлія та Олексій, Олександр Давиденко, Олег Іващенко. За особисту мужність і самовідданість, виявлені у забезпечені національної безпеки і оборони, захисті державного суверенітету, незалежності, територіальної цілісності України медаллю «Не незламність духу» нагороджено учасника Операції Об’єднаних Сил Валерія Забутнього та учасника Антитерористичної операції на Сході України Сергія Сірого. Вітальна адреса від імені командування та особового складу козацького мотопіхотного батальйону вручена матері військовослужбовця сержанта Сергія Карпука – Катерині В’ячеславівні.

В концертній програмі прозвучали пісні про Україну у виконанні солістів вокального ансамблю «Каприз» Анастасії Тремасової, Владислава Шаталова, Єлизавети Бублій (КУ «Вільнянський РБКД» ВРР, керівник Тетяна Охріменко); вокального тріо «Джерело» з Купріянівського СБНТД та сімейного дуету «Одна родина» Гнаровського СБК.

Наприкінці свята ведуча Вероніка Пономаренко наголосила, що соборність – це символ боротьби за волю, порозуміння між людьми і часточка надії і віри у майбутнє нашої великої родини, що зветься Україною та побажала всім присутнім міцного здоров’я, великої наснаги в житті, мирного неба над нашою країною.

 

 



« повернутися до списку новин