Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

«Місячник зайнятості молоді» в Запорізькій області

Переглядів: 661

Більше 5 тис. громадян прийняли участь у «Місячнику зайнятості молоді» в Запорізькій області

 

Завдяки високому інтелектуальному потенціалу, мобільності та гнучкості молоді люди мають можливість впливати на суспільний прогрес, визначаючи майбутнє суспільства, держави та світового співтовариства. Одним з перспективних напрямків залучення молоді в суспільні процеси країни є забезпечення її робочими місцями. Молоді люди потребують допомоги і підтримки, аби отримати професію і освіту, влаштуватися на роботу, створити міцну забезпечену сім'ю.

З метою підвищення ефективності надання соціальних послуг, спрямованих на підтримку трудової активності молоді в сучасному економічному середовищі, підвищення рівня працевлаштування такої категорії громадян, обласною службою зайнятості у вересні 2018 року проводився «Місячник зайнятості молоді».

Всього у заходах «Місячника зайнятості молоді» прийняло участь більше 5,3 тис. молодих громадян у віці до 35 років. Протягом місяця у базових центрах зайнятості Запорізької області зареєстровано понад 2,2 тис. молодих громадян у віці до 35 років, статус безробітного надано майже 1,5 тис.

У період проведення «Місячника зайнятості молоді» фахівцями центрів зайнятості області було видано близько 2,5 тис. направлень на працевлаштування, із них, майже 150 – направлення на працевлаштування в рахунок 5% квоти, майже 300 направлень на громадські роботи та роботи тимчасового характеру. Як результат – працевлаштовано 1,5 тис. молодих людей. Рівень працевлаштування безробітної молоді  складає 33%. Крім того, майже 300 молодих людей працювали на оплачуваних громадських роботах та роботах тимчасового характеру. 81 особу із числа молоді віком до 35 років направлено на проходження професійної підготовки, перепідготовки.

Важливим завданням служби зайнятості є психологічна підтримка безробітної молоді. На семінарах з техніки пошуку роботи фахівці центрів зайнятості області разом із молодими людьми відпрацьовують навички пошуку роботи.

На тематичних семінарах та тренінг - семінарах «Молодь на ринку праці», «Мотивація молоді до праці», «Особливості зайнятості молоді», «Здоровий спосіб життя», «Психологічна мотивація молоді до започаткування власної справи» тощо молодь отримує корисну для себе інформацію, що буде їм у пригоді на сучасному ринку праці.

З метою підвищення мотивації до праці, активізації зусиль, щодо пошуку роботи, підвищення рівня самосвідомості, впевненості в своїх силах, в рамках Місячника пройшли «Дні відкритих дверей служби зайнятості для молоді», засідання «За круглим столом» з питань соціальної підтримки та сприяння в працевлаштуванні молоді із залученням представників місцевих органів влади та роботодавців; ярмарки та міні-ярмарки вакансій; аукціони претендентів; презентації професій, семінари з роботодавцями з питань взаємодії із службою зайнятості щодо забезпечення зайнятості молоді. Всього у вказаних заходах прийняли участь більше 3 тис. осіб із числа молоді до 35 років.

«Місячник зайнятості молоді у Запорізькій області завершився, але питання надання молодим людям якісних соціальних послуг, пов’язаних з працевлаштуванням, завжди знаходяться в центрі уваги спеціалістів обласної служби зайнятості», - запевняє заступник директора- начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню Запорізького ОЦЗ Олег Іванілов.

 

Додаткову інформацію можна отримати у відділі організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Запорізького ОЦЗ за номером (061)233-11-47

 



« повернутися до списку новин