Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

ДЕРЖАВНИЙ ПРАПОР УКРАЇНИ – ЦЕ СИМВОЛ ВІРИ І ДОБРА

Переглядів: 345

Згідно Указу Президента від 23 серпня 2004 року на вшанування історії українського державотворення ми щороку відзначаємо День Державного Прапора України – основного державного символу. Тож, сьогодні – 21 серпня 2020 року біля будівлі Вільнянської районної ради пройшла урочиста церемонія підняття Державного Прапору України, в якій взяли участь керівники району та міста, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських організацій, військовослужбовці Збройних Сил України, учасники Антитерористичної операції, волонтери, представники трудових колективів. Прапор це символ свободи, єднання та слави нашої країни.

Він уособлює в собі всі прагнення та надії українського народу на краще майбутнє. Його маємо берегти і шанувати як найвищу національну святиню. Право підняти Державний прапор України надали військовим учасникам АТО (ООС), які відзначилися під час проходження служби та виконання бойових завдань: сержанту Анатолію Татаренку та старшому солдату Олександру Морозову. З привітальним словом до присутніх звернулися голова районної ради Андрій Салякін, Вільнянський міський голова Наталі Мусієнко, Кращих представників трудових колективів було відзначено почесними грамотами та подяками. Учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання захисників України, що віддали своє життя за нашу державу. В ході урочистої церемонії віддали шану героям – землякам, які загинули під час  Антитерористичної операції на Донбасі, а саме: Олександру Основі, Дмитру Фурдику, Юрію Дмитрієву, Павлу Ушакову,  Анатолію Шумилу, Володимиру Панкову, Володимиру Капралову та на знак пошани та вічної вдячності до могил були покладені квіти.

Захід проведено з виконанням протиепідемічних вимог, визначених постановами Кабінету Міністрів України №392, 641, 712 та рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я України №35. 42 зокрема, з обов’язковим використанням масок, проведенням дезінфекції, дотриманням соціальної дистанції

               

                   Живи та міцній, Українська Державо!

                   Вмирали у битвах мільйони борців,

                   Щоб стяг синьо-жовтий піднявсь величаво

                   Й на радість народу віки майорів.

 .             

Відділ культури і туризму райдержадміністрації



« повернутися до списку новин