Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

28-а річниця незалежності України

Переглядів: 402

Святкові заходи, присвячені 28-ій річниці незалежності України у Вільнянському районі розпочалися 23 серпня 2019 року проведенням мітингу до Дня Державного Прапора України. Цього ж дня о 7.00 на площі фестивальній міста Вільнянська пройшов відкритий ярмарок сільськогосподарської продукції та виробів підприємств району. 

24 серпня 2019 року свято до 28 річниці незалежності України розпочалося традиційною ходою «Параду вишиванок» - «Вишиванка – поема життя, закодована вічність в узорах».

Учасники параду урочисто пройшли по вулиці Бочарова від вулиці Соборна до площі Фестивальної, на чолі колони йшли прапороносці з прапорами України, мешканці та гості Вільнянського району та міста Вільнянськ. На площі Фестивальній святкування продовжилося виставками робіт народних умільців міста та району, майстер-класами.

На площі працювала виставка творчих робіт дітей та викладачів комунального закладу «Вільнянська дитяча художня школа», проведено малюнок на асфальті «Україна очима дітей»;  виставка художньої літератури «Україна незвичайна, Україна унікальна», бліц - вікторина «Мов джерельна вода, рідна мова моя», - від Вільнянської централізованої бібліотечної системи, конкурс на кращий український костюм - «Феєрія кольорів». Визначено п’ять переможців, які нагороджені сувенірами за участь у конкурсі.

Для всіх гостей свята було представлено майстер – класи  від сімейного клубу «Капітошка»: тісто – пластика та вироби з камінчиків; майстер-клас  від  магазину «Свято щодня» – розпис гіпсових поробок.

Для населення міста та гостей відбувся святковий концерт під гаслом «Ми різні та ми єдині», за участі фольклорних колективів «Журавка», «Вечорниці», Богатиряни», зразкового аматорського ансамблю естрадного танцю «Аеліта» комунальної установи «Вільнянський районний будинок культури та дозвілля»; колективу «Зоряниця», солістів шкіл м. Вільнянськ, сільських закладів культури, учасників  народного художнього колективу театру – студії «БЕМС» Вільнянського центру дитячої та юнацької творчості.

Святкову програму продовжив вечір відпочинку для населення.

Відділ освіти і культури райдержадміністрації

 



« повернутися до списку новин