Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Свята Трійця у 2017 році

Переглядів: 677

Свята Трійця у 2017 році припадає на 4 червня – тобто на 50-й день після Великодня. Тому це свято також називають П’ятидесятницею. А 5 червня, в понеділок, українці матимуть додатковий вихідний, адже це другий день Зелених свят.

Саме в цей день на святих апостолів, послідовників Ісуса Христа, зійшов Святий Дух, який і символізує триєдність Бога. З цього дня Бог послав апостолам дар розмовляти різними мовами. І саме Трійця вважається Днем народження Церкви. Тиждень після неї називається “Зеленими святами”.

Усі православні храми у цей день прикрашені гілками берези, бузку, клену – вони символізують оновлення душі.

Після Божественної літургії на свято Трійці у храмах здійснюється особлива служба з читанням уклінних молитов: священик читає молитви, стоячи на колінах у Царських вратах, лицем до віруючих, прихожани при цьому також встають на коліна, вперше після Великодня.

Трійцю святкують три дні. Господині до неї дуже ретельно готуються: наводять в будинку чистоту, прикрашають житло свіжими гілками клена, берези, верби, липи, квітами і травами, що символізує процвітання і новий життєвий цикл.

У Трійцю не можна працювати на землі, зате можна збирати лікарські трави.

У народі кажуть, що саме на Трійцю русалки виходять з річок на поля, ночами вони заводять свої ігри і живуть у лісах до Петрова дня (12 липня). Подорожніх русалки можуть залоскотати до смерті, тому купання в річках під час зелених святок вважається небезпечним.

У свято Трійці потрібно постаратися не думати про погане, не заздрити і не злитися на когось, бо нічим хорошим це не закінчиться.



« повернутися до списку новин