Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Я СЬОГОДНІ ПОЧИНАЮ ПЕРШУ СТЕЖКУ У ЖИТТІ!

Переглядів: 458

 Я сьогодні починаю першу стежку у житті!

Під ці слова веселої дитячої пісеньки гарячі оплески дарували 62 першокласникам Вільнянської ЗОШ І-Ш ступенів № 2 всі, хто завітав 2 вересня на шкільне подвір’я: учні, вчителі, батьки, численні гості. Всього ж у цьому навчальному році за парти закладу сядуть 555 школярів. Останнім часом тут спостерігається позитивна тенденція – кількість учнів збільшується, тому нині довелося перейти на двозмінне навчання.

Привітавши присутніх з початком навчального року, директор школи Ірина Шпунер подякувала за фінансову допомогу керівництву Вільнянської районної державної адміністрації та Вільнянської районної ради, завдяки якій у значній мірі стало можливим відкриття першої у районі ресурсної кімнати; народному депутату Верховної Ради VIII скликання Вадиму Кривохатьку, при підтримці якого придбано комплекти меблів для першокласників і встановлено гарну альтанку на подвір’ї; депутату Запорізької обласної ради Аліні Супруненко – за сучасно обладнаний кабінет історії. І, звичайно ж, всьому колективу закладу і батькам учнів. З вітальними словами звернулася до учнів, вчителів, батьків начальник відділу освіти і культури райдержадміністрації Олена Лук’янчук.

Зворушливі виступи гарненьких і таких милих першачків, хвилюючі слова й пісні старшокласникам, цьогорічний сюрприз від вчителів, які вийшли у центр майданчика і роздмухували навколо мильні бульбашки.

І ось найурочистіші моменти: лунає перший дзвоник, старшокласники ведуть за руки малечу до класів, прокладаючи їм першу стежку у житті…

А ми з керівником закладу йдемо оглянути готову до урочистого відкриття ресурсну кімнату для занять дітей з особливими потребами (легка затримка розумового розвитку, мовленнєвого, аутичний спектр та ін.).

– У нашій школі інклюзивне навчання організоване для 7 учнів, – розповіла Ірина Петрівна. – На облаштування ресурсної кімнати з обласного бюджету було виділено 248,5 тисячі гривень, ще 174,9 тисячі на умовах  співфінансування – з районного бюджету. На ці кошти були проведені ремонтні роботи у звичайному класі: заміна підлоги, стелі, підведення води, каналізації та інше.

Все тут дійсно вражає естетичним смаком, змістовним розмаїттям приладдя, матеріалів, пристосувань для занять. Кухня – справжній куточок соціалізації зі столиками для прийому їжі, раковиною, мікрохвильовкою, посудом, – все це допоможе формувати у діток побутові вміння й навички. У куточку психологічної релаксації – бульбашкова колонна, м’які крісла-«груші», пісочниця з підсвіткою для розвитку моторики. В ігровому – м’який геометричний модуль, музичні інструменти. Окремо – зона навчання. Є й фахівці для проведення занять. Вони також були присутні на урочистому відкритті ресурсної кімнати, в якому взяли участь голова Вільнянської райдержадміністрації Дмитро Іванов, депутат Запорізької обласної ради Аліна Супруненко, начальник відділу освіти і культури райдержадміністрації Олена Лук’янчук.

 

Відділ освіти і культури райдержадміністрації (за матеріалами районної газети Дніпровські вогні)



« повернутися до списку новин