Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

НА ВАРТІ СПОКОЮ І МИРУ

Переглядів: 306

14 жовтня вся наша країна відзначає  День захисника України, Свято Покрови Пресвятої Богородиці та День українського козацтва.

Напередодні святкування, а саме 13 жовтня 2020 року у великій залі Вільнянської районної ради відбулося нагородження вільнянців Почесними грамотами Запорізької обласної ради за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомі досягнення у професійній діяльності, активну громадську позицію та з нагоди Дня захисника України: Гриценко Тетяну Рубенівну, директора комунальної установи «Вільнянський районний краєзнавчий музей» Вільнянської районної ради, та Негрея Володимира Володимировича, начальника відділення офіцерів запасу і кадрів Вільнянського районного військового комісаріату. Подякою Запорізької обласної ради відзначений Верещага Іван Миколайович – заступник військового комісара – начальник відділення комплектування Вільнянського районного військового комісаріату.

Під час зібрання було відзначено загиблих земляків в антитерористичній операції /операції об’єднаних сил та вручені нагороди членам їх сімей.

Розпорядженням голови Запорізької обласної ради від 10.09.2020                № 322-н за особисту мужність та героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України та вірність військовій присязі Орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеня нагороджено Волощука Михайла Володимировича – старшого сержанта (добровольця) Добровольчого Українського Корпусу (посмертно).

Рішенням сорок другої сесії Вільнянської районної ради сьомого скликання від 25 вересня 2020 року за вірність військовій присязі, особисту мужність, самовідданість та героїзм, виявлені у зміцнені обороноздатності та безпеки України, бездоганне виконання військового та службового обов’язку звання «Почесний громадянин Вільнянського району» (посмертно) присвоєно: Волощуку Михайлу Володимировичу, Дмитрієву Юрію Івановичу, Капралову Володимиру Васильовичу, Основі Олександру Володимировичу, Панкову Володимиру Юрійовичу. Ушакову Павлу Геннадійовичу, Фурдику Дмитру Миколайовичу, Шумилу Анатолію Івановичу.

Своє співчуття матерям, дружинам, дітям загиблих Героїв висловив  голова Вільнянської районної ради Андрій Салякін. Він наголосив, що відважних захисників, які віддали життя за мир і спокій країни ми не забудемо,  завжди підтримаємо рідних загиблих військовослужбовців.

Розуміємо, що жодні відзнаки і нагороди не повернуть найдорожчих, але нехай вони стануть свідченням відваги, мужності та самопожертви Героїв, які назавжди залишаться у наших серцях і пам’яті, прикладом для справжніх захисників України, відданих своїй державі і вірних своєму народу.

Завершився захід покладанням квітів керівниками району, міста, ветеранами АТО /ОСС до могил загиблих земляків в антитерористичній операції /операції об’єднаних сил, Меморіалу слави та пам’ятних місць Вільнянського району.

 

13 жовтня 2020 року                           Вільнянська райдержадміністрація



« повернутися до списку новин