Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Фахівці Вільнянської районної філії Запорізького ОЦЗ відвідали Максимівську сільську раду

Переглядів: 621

В рамках виїзних акцій мобільного центру зайнятості з метою інформування роботодавців та населення про послуги служби зайнятості 18.10.2018 фахівці Вільнянської районної філії Запорізького ОЦЗ відвідали Максимівську сільську раду.

Ситуація на ринку праці в сільській місцевості характеризується обмеженим попитом на робочу силу, тому виконкоми за підтримки служби зайнятості намагаються організувати  громадські роботи, адже для багатьох – це чи не єдина можливість отримати заробіток. В Максимівській сільській раді вдалося налагодити такий від робіт та залучити до них безробітних мешканців, які ефективно виконують роботи з благоустрою території села.

Також мешканці і керівництво були проінформовані про те, що службою зайнятості активно впроваджуються сучасні електронні сервіси, які мають на меті сформувати єдиний інформаційний простір для учасників ринку праці від локального до національного масштабів. Електронна черга для реєстрації безробітних, електронний кабінет шукача роботи та електронний кабінет роботодавця вже зараз доступні на офіційному порталі Державної служби зайнятості України за посиланням https://dcz.gov.ua.

Також незабаром відбудеться запуск онлайн-платформи з професійної діагностики та профорієнтації безробітних та випускників загальноосвітніх навчальних закладів, про яку буде повідомлено окремо.

 



« повернутися до списку новин