Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ

Переглядів: 506

13 лютого 2019 року у Вільнянському районному краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки плакатів «Символ твоєї свободи: 100 років Державного Герба України». Плакати розроблено Українським інститутом національної пам'яті.

         Виставка знайомить з історією становлення Тризуба – Державного Герба нашої Батьківщини, сторінками боротьби українського народу за свою державність, починаючи з епохи Української революції 1917-1921 років, через війни і знедолення до здобуття незалежності у 1991 році. На плакатах – видатні і маловідомі художники, які своєю працею утверджували вічний символ України. Перед нами безліч ескізів і проектів різних варіантів українського герба, різноманітне зображення тризуба як на державних документах, так і у творах мистецтва, в книгах, на листівках, дереворитах.

         На заході були присутні учні професійного ліцею, представники громадськості, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Голова Вільнянської районної ради Андрій Салякін відзначив змістовність виставки, її науково-освітнє та патріотичне значення, висловив впевненість у досягненні миру на українській землі і гідного місця України серед європейських держав. Заступник Вільнянського міського голови Віктор Плахотя закликав молодь сумлінно вчитись, мати активну життєву позицію, виростати справжніми громадянами Батьківщини. Начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Олена Лук'янчук наголосила на спадкоємності героїчних традицій у боротьбі українського народу за становлення і зміцнення своєї держави.

         Виставка діятиме до 19 лютого 2019 року. Вона буде цікавою для школярів, учителів та краєзнавців, а також для всіх бажаючих.

         Режим роботи музею: з понеділка по п’ятницю, з 8.00 до 16.30. Субота, неділя – за попередньою домовленістю за тел. 4-06-99, або за адресою: м. Вільнянськ, вул. Соборна, 41.

 



« повернутися до списку новин