Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

НАВІКИ В СЕРЦІ УКРАЇНИ

Переглядів: 564

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України.

30 червня 2020 року вільнянці та почесні гості зібралися на площі Вільнянської гімназії «Світоч», щоб вшанувати пам’ять нашого земляка, учасника війни в Республіці Афганістан Феленка Володимира Володимировича та відкрити пам’ятну дошку нашої безмежної вдячності.

Ця знаменна подія відбулася за ініціативи Вільнянської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану. На урочистому мітингу були присутні ветерани афганської війни, керівники району та міста.

Ведуча ознайомила з короткою біографією Феленка Володимира Володимировича. З промовами до присутніх завернулися: голова Вільнянської районної ради Андрій Салякін та голова Української спілки ветеранів Афганістану Вільнянського району Микола Ситнік.

Право відкрити пам’ятний знак надано ветеранам – афганцям Левченко Василю Васильовичу та Ситніку Миколі Петровичу.  

Пам'ять загиблих в Афганістані, зокрема нашого земляка Феленка Володимира Володимировича, була вшанована хвилиною мовчання; керівництвом району, міста, афганцями було покладено квіти до пам’ятного знаку Володимиру Феленку.

Допоки ми живі - житиме пам’ять про наших героїв. Пам’ятна дошка Феленку Володимиру Володимировичу щодня нагадуватиме кожному з нас, що він поклав життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні.

 

30.06.2020 Відділ освіти і культури райдержадміністрації

 



« повернутися до списку новин