Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Зберегти ступінь Тернівського НВК чи понизити?

Переглядів: 686

Таке питання постало перед директором і всім колективом Тернівського навчально-виховного комплексу у зв’язку з реорганізацією шкіл згідно освітянської реформи. А також  це питання було винесено на позачергову 12 сесію Тернівської сільської ради, де сільським головою є Лаврик Віктор Володимирович.

 

 

Сесія сільської ради відбулась 12 липня за участі 12 прибувших на неї депутатів та голови Вільнянської районної ради Салякіна Андрія Олександровича, директора відділу освіти, молоді та спорту Вільнянської райдержадміністрації Крамаренка Олександра Володимировича, директора КУ «Центр з обслуговування, координації діяльності та розвитку освітніх закладів» Вільнянської районної ради Ганової Лариси Павлівни, директора Тернівського навчально-виховного комплексу Соболь Ірини Анатоліївни.

В Тернівському навчально-виховному комплексі навчається 86 дітей, 1 учень в цьому закладі обходиться державі в 18 тисяч 440 грн. За словами голови Вільнянської районної ради, одним з шляхів збереження шкіл є оптимізація, пониження ступеню, так як маємо значне зменшення кількості учнів у загальноосвітніх навчальних закладах, відсутню необхідну матеріально-технічну базу, низьку якість навчання (у Тернівському НВК якість навчання 32.4 %). Це один з заходів, запропонований державою, щоб зберегти освіту в цілому, а особливо в сільській місцевості. Депутати висловили свою думку з цього приводу, з пониженням ступеню Тернівського НВК з I-III ступенів на I-II ступінь, село помре, школярі з нього почнуть виїжджати, школа втратить свій рейтинг. Але є інша сторона медалі, на протязі 5 років у Тернівському НВК не набиралися 10-11 класи, про це зазначили і директор відділу освіти, і директор КУ «Центр з обслуговування, координації діяльності та розвитку освітніх закладів». Також Крамаренко О.В. та Ганова Л.П. зазначили, що при пониженні ступеню комплекс не втратить жодного вчителя, навантаження залишиться теж саме, лише зміна документів. А закінчити 10-11 класи (якщо будуть такі бажаючі), учні зможуть в Петро-Михайлівському НВК. Обговорення цього питання тривало 2 години, депутати вислухали всі «за» та «проти» й проголосували одноголосно проти надання згоди про реорганізацію зі зниженням ступеня Тернівського НВК.

На 12 сесії Тернівської сільської ради було розглянуто ще низку важливих питань, а по закінченню сесії голова Вільнянської районної ради, Салякін Андрій Олександрович, вручив грамоту Лаврику Віктору Володимировичу, Тернівському сільському голові, за сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадську діяльність, вагомі спортивні досягнення, популяризацію настільного тенісу на Всеукраїнському рівні.

 

                                                             Верещага Вікторія

                                                              (редактор РРР «Вільнянські вісті»)

 

 



« повернутися до списку новин