Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Розпорядження голови Вільнянянської районної ради "Про заходи щодо стабілізації епідемічної ситуації, спричиненої короновірусом SARS-CoV- " 2

Переглядів: 347

 

 

У К Р А Ї Н А

 

 

ВІЛЬНЯНСЬКА РАЙОННА  РАДА

ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної ради

 

  17.03.2020

 

                                     

 

№ 8-р

 

Про заходи щодо стабілізації епідемічної ситуації, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2

 

Керуючись статтею 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», враховуючи розпорядження Кабінету Міністрів України від 03.02.2020 №93-р «Про заходи щодо запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV», постанову Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2» від 11.03.2020 № 211, зі змінами від 16.03.2020 №215, враховуючи протокол позачергового розширеного засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вільнянської районної державної адміністрації Запорізької області від 16.03.2020 №3, з метою стабілізації епідемічної ситуації, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2 та мінімізації наслідків поширення зазначеного захворювання:

 

1. Призупинити проведення головою Вільнянської районної ради особистих прийомів громадян на період оголошення карантину.

 

2. Скасувати або максимально перевести в режим телефонних або відеоконференцій усі наради, заходи та засідання колегіальних та дорадчих органів.

 

3. Керуючому справами виконавчого апарату районної ради:

провести роз'яснювальну роботу з працівниками виконавчого апарату Вільнянської районної ради щодо правил поводження у період складної епідеміологічної ситуації, індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів інфекційного захворювання серед працівників;

не допускати до роботи працівників з ознаками інфекційного захворювання;

забезпечити відповідно до пункту 3-1 статті 25 Закону України «Про відпустки» надання відпусток без збереження заробітної плати працівникам виконавчого апарату Вільнянської районної ради (частина 3 статті 18 Закону України «Про відпустки») для догляду за дитиною віком до 14 років на період оголошення карантину;

сприяти працівникам виконавчого апарату Вільнянської районної ради в реалізації права на відпустки (щорічні, соціальні, без збереження заробітної плати), а також внести зміни (у разі потреби) до затвердженого графіку відпусток працівників виконавчого апарату Вільнянської районної ради на 2020 рік у встановленому законодавством порядку.

 

4. Начальнику загального відділу виконавчого апарату Вільнянської районної ради:

перевірити функціонування засобів та можливостей для отримання звернень громадян в електронній формі;

не розповсюджувати роздаткові матеріали або мінімізувати їх кількість;

забезпечити оперативне інформування щодо ситуації, пов'язаної з поширенням короновірусної інфекції в Україні, Запорізькій області та Вільнянському районі, на офіційному сайті Вільнянської районної ради та сприяти поширенню цієї інформації серед засобів масової інформації;

оперативно довести інформацію про призупинення особистих прийомів громадян головою Вільнянської районної ради до громадськості, рекомендувати громадянам подавати звернення в електронній формі, поштою або засобами телефонного зв'язку;

організувати розміщення на офіційному сайті Вільнянської районної ради та в інших засобах масової інформації звернень до населення з проханням обмежити поїздки в громадському транспорті без крайньої необхідності;

підготувати та розмістити на офіційному сайті Вільнянської районної ради інформацію про заклади охорони здоров'я, які надають медичну допомогу хворим на інфекційні хвороби.

5. Рекомендувати депутатам Вільнянської районної ради призупинити проведення особистих прийомів громадян на період оголошення карантину.

6. Рекомендувати керівникам комунальних підприємств, установ та закладів, що є об'єктами спільної власності територіальних громад сіл, селища, міста Вільнянського району, розробити заходи щодо стабілізації епідемічної ситуації, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2.

7. Начальнику фінансово-господарського відділу- головному бухгалтеру виконавчого апарату Вільнянської районної ради:

Організувати регулярне провітрювання приміщень, проведення дезінфекційних заходів та забезпечити необхідними витратними матеріалами для регулярного миття та дезинфекції рук у вбиральнях, дезинфікування поручнів, дверних ручок та інших найбільш забруднених поверхонь, вологого прибирання приміщень адміністративної будівлі Вільнянської районної ради.

Роздрукувати та/або оновити інформаційні постери та нагадування персоналу про важливість та техніку миття рук та/або обробку рук спиртовмісними антисептиками.

8. Контроль за виконанням даного розпорядження залишаю за собою.

 

 

 

Голова ради                                                                                        А.О.Салякін                                     

 

З додатковими матеріалами Ви можете ознайомитись за посиланням нижче, а саме: "Протокол позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області" від 16.03.2020 № 6 та Постановою Кабінету Міністрів від 11.03.2020 № 211 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19"

https://rada.info/upload/users_files/20514445/c38d357c17d07905439e7a07a42e8121.pdf

https://rada.info/upload/users_files/20514445/77843e9cef5817493d37302d63062be2.pdf

https://rada.info/upload/users_files/20514445/6498bec9ad36114be232ddb6cd4daf0d.pdf

https://rada.info/upload/users_files/20514445/8cc0f183b278147a648fcc47c7946254.pdf

 



« повернутися до списку новин