Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

7 червня 2019 року в приміщенні Вільнянської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості відбувся семінар

Переглядів: 492

7 червня  2019 року в приміщенні Вільнянської районної філії Запорізького обласного  центру зайнятості  відбувся семінар для осіб старше 50 років, ця категорія безробітних, відповідно до Закону України «Про зайнятість населення», є вразливою категорією осіб, громадяни передпенсійного віку.

З вступним словом до безробітних звернулася завідувач сектору профорієнтації, Прасолова Наталія, яка ознайомила присутніх з ринком праці Вільнянського району та перспективами працевлаштування.

Також на захід для роз’яснення питань чинного законодавства стосовно пенсійної реформи запрошено  начальника Вільнянського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) управління обслуговування громадян ГУПФУ Бєрєснєву Н.В.


Вона ознайомила учасників заходу зі змінами в пенсійному законодавстві, розповіла про порядок подання документів для оформлення пенсії, наголосила на важливості легального працевлаштування.

Відповіла на запитання рекомендуючи завчасно приводити у відповідність документи, необхідні для призначення пенсії. Також,наголосила, що особи, які офіційно працювали і отримували більшу заробітну плату, будуть мати більший розмір пенсії ніж особи, які отримували меншу заробітну плату.


За умов діючого законодавства розмір пенсії при однаковому стажі роботи буде вищий у особи, яка мала вищий заробіток. Період, протягом якого особа, яка підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню на випадок безробіття, отримувала допомогу по безробіттю, включається до стажу.
         Присутні отримали відповіді на незрозумілі пункти пенсійної реформи, які їх турбували. Вони зробили наголос на тому, що таке спілкування «наживо» - дієвий спосіб оповіщення та роз’яснення.



« повернутися до списку новин