Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

сімейні династії

Переглядів: 1030

Давно відомо, що успіх роботи підприємства багато в чому визначається не потужністю верстатів або об'ємами відвантаження готової продукції. Особливим показником стабільності є сімейні династії, в яких досвід і навички передаються з покоління в покоління, від батьків до дітей. Пов'язані родинними зв'язками, працівники намагаються не впустити честь прізвища. Звідси - працьовитість, відповідальність, старанність і сумлінність.

Начальник Вільнянської дільниці водовідведення КП "Облводоканал" Світлана Котельникова вже багато років працює тут керівником. Тому про кожного члена трудового колективу вона знає буквально все - де народився і вчився, як відноситься до своїх обов'язків, чим захоплюється і які стосунки складаються в сім'ї. Але особливо вона любить розповідати про трудові династії, які, як вона вважає, є основою комплексу, його стержнем і визначальною силою. Одними з представників таких династій є сім’я Гурєєвих загальний стаж  яких разом складає на підприємстві 52 роки.

Два брати Василь та Володимир Гурєєви все життя були нерозлийвода. Обидва, після закінчення середньої школи, отримали робітничу професію водій автотранспортних засобів. Деякий час працювали за здобутою спеціальністю, але з часом продовжили свій трудовий шлях в Вільнянській дільниці водовідведення КП "Облводоканал" машиністами насосних установок. Людмила Гурєєва  (жінка Володимира) після закінчення «Запорізького вищого індустріально-політехнячного училища» працювала лаборантом хімічного аналізу, а згодом оператором очисних споруд.

Крім роботи, всіх цих людей об’єднує любов до музики. Вони є учасниками духового оркестру, у якому не тільки грають на різних інструментах (труба, гитара, фортепіано, тенор), але і співають. А Василь Гурєєв, крім того, що є керівником оркестру, веде гурток, на якому навчає молоде покоління грі на різних інструментах

І коли Світлана Котельникова бачить, як бадьоро крокують представники трудової династії на роботу, на душі у неї стає приємно і спокійно. На Вільнянській дільниці водовідведення, як завжди, все піде своєю чергою, без проблем та перебоїв. Так, такі люди заслуговують того, щоб про них і в піснях співали, і розповідали іншим в приклад.

 

 



« повернутися до списку новин