Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

На базі Вільнянської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості проведено акцію «Випускник 2019»

Переглядів: 648

В рамках місячника “Професійний орієнтир» 14 березня 2019 року на базі Вільнянської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості проведено акцію «Випускник 2019». Більше 100 школярів та вчителів району завітали на захід.

Рішення щодо вибору професії багато в чому визначається мірою проінформованості, тому такі масові заходи як профінформаційний захід-акція «Випускник 2019» дають змогу отримати різноманітну інформацію щодо конкретних професій або спеціальностей: їх змісту, перспектив розвитку, особливостей праці, шляхів професійного навчання. Отримана інформація сприяє формуванню особистого ставлення до професії, свідомому прийняттю рішення щодо її обрання, а також допоможе реально підвищити престижність професій, які сьогодні користуються попитом на ринку праці, розкриттю можливостей при їх здобутті.

За участю школярів району в т.ч. об’єднаних територіальних громад проведено:

- конкурс малюнків «Моя майбутня  професія» (учні 1-4 класів);

- конкурс творів – ессе «Вибір професій – вибір долі» (учні 7-8 класів);

-  конукрс рекламних плакатів «Обираєш професію – проектуєш життя» (учні  9,11 класів).

Профорієнтаційна робота направлена на цілеспрямований та усвідомлений вибір учнів, який формується з початкової школи та розвивається протягом навчання та самостійного розвитку. Свобода та відповідальність – «зріла свобода», школярі замислилися над правильністю життєвого вибору задля щасливого майбутнього.

 



« повернутися до списку новин