Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

День відкритих дверей служби зайнятості у Вільнянській районній філії

Переглядів: 454

Традиційно у квітні службою зайнятості проводиться "Місячник зайнятості жінок". Так 9 квітня 2019 року Вільнянською районною філією Запорізького обласного центру зайнятості був проведений День відкритих дверей служби зайнятості. На захід було запрошено начальника Вільнянського бюро безоплатної правової допомоги О.Яковлєву, представників Вільнянського районного центру соціальних служб для сім’ї, бітей та молоді К.Сисенко, районного відділення Пенсійного фонду України у Запорізькій області Т.Кравченко та управління соціального захисту населення Л.Крохмаль.

 Метою цього заходу було формування у жінок позитивного ставлення до свого майбутнього, до активного процесу працевлаштування та підвищення рівня мотивації до праці. Жінок було ознайомлено з послугами служби зайнятості, надана інформація про пошук підходящої роботи, про можливість проходження безкоштовного професійного навчання, участь в оплачуваних громадських та тимчасових роботах, сприяння у започаткуванні власної справи.

Відвідувачі філії цього дня дізналися про професії та навчальні заклади, зокрема центри професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, де можна опанувати різні спеціальності, також ознайомилися з паспортами навчальних закладів та описами сучасних професій.

Безробітні дізналися про новий сервіс служби зайнятості «Електронний кабінет безробітного», де кожен має можливість створити власне резюме, підібрати бажану роботу, отримати інформацію про тимчасову зайнятість, дізнатися про можливості професійного навчання. Крім цих послуг, власник кабінету може переглядати дані про заплановані та фактичні відвідування центру зайнятості, дізнатися про заходи, які заплановані в центрах зайнятості та записатися на ті з них, що зацікавили, отримати інформацію щодо нарахувань та виплат допомоги по безробіттю.

Наприкінці заходу жінки мали змогу отримати відповіді на свої запитання від запрошених фахівців відповідно їх тематики та направлення.

 

 



« повернутися до списку новин