Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

ВАУЧЕР НА НАВЧАННЯ ВІД СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ

Переглядів: 279

ВАУЧЕР НА НАВЧАННЯ ВІД СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ

Вирішальним фактором суспільно-економічного розвитку є сучасний етап науково-технічного прогресу, який не тільки прискорює свій рух, а і принципово змінює світовий простір, трудовий потенціал національних економік, вимоги роботодавців до рівня підготовки працівників.

На сьогодні вже визначено основні вимоги до майбутніх фахівців, що вплинуть на сферу зайнятості, професійні навики, найм персоналу в різних галузях та різних регіонах.

Підвищити свою конкурентоспроможність можливо за допомогою служби зайнятості, отримавши ваучер на навчання.

Ваучер – документ встановленого зразка, що дає особі відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» право на перепідготовку, підготовку на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, спеціалізацію, підвищення кваліфікації у навчальних закладах чи у роботодавця.

За статтею 30 Закону України «Про зайнятість населення» право на одноразове отримання ваучера на навчання новій професії/спеціальності мають:

  • особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менш 15 років, до досягнення пенсійного віку;
  • особи, звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції або Державної кримінально-виконавчої служби України у зв’язку зі скороченням чисельності, штату або за станом здоров’я, за наявності вислуги не менше 10 років, які не набули права на пенсію;
  • особи, звільнені з військової служби після участі у проведенні антитерористичної операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, з числа осіб з інвалідністю до отримання права на пенсію відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб";
  • внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності підходящої роботи.

Мета перепідготовки фахівців – підтримка їх конкурентоспроможності на сучасному ринку праці. Адже багато професій, які були затребувані 20-25 років тому, сьогодні не користуються попитом. Друга освіта може суттєво допомогти у вирішенні проблеми працевлаштування або підвищення по службі. Природно, що знання, вміння і навички застарівають з плином часу. Багато людей у ??віці від 45 років, отримавши професію після школи, навіть не пробували освоїти нову спеціальність, не підвищували рівень своєї кваліфікації, а тому втрачали затребуваність на ринку праці.

З данною інформацією ознайомила працівників Вільнянського територіально відокремленого спеціалізованого відділення Федорівського центру професійної освіти фахівець Вільнянської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості   Н.Прасолова.



« повернутися до списку новин