Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Фахівці обласної служби зайнятості взяли участь у Всеукраїнській акції- мирній ході, що присвячена Європейському дню протидії торгівлі людьми.

Переглядів: 571

Під девізом «Подолаємо рабство крок за кроком», «Людина не товар»  небайдужі городяни та громадські активісти, представники влади та місцевого самоврядування, представники Запорізького обласного і міського центрів зайнятості, безробітні громадяни долучились до мирного маршу, що мав на меті привернути увагу громадськості до проблеми  торгівлі людьми, трудового рабства та небезпеку, яку вони становлять.

На часі одним з напрямів роботи служби зайнятості є проведення інформаційних заходів щодо попередження і протидії торгівлі людьми та сприяння легалізації зайнятості. Більше 16 тисяч безробітних громадяни під час семінарів були проінформовані стосовно ризиків у випадку неофіційного працевлаштування та нелегальної трудової міграції.

«Такі активні форми інформаційно–роз’яснювальної роботи з населенням допомагають  нашим громадянам уникати помилок при виїзді за межі України, отримати корисні поради, розуміти переваги офіційного працевлаштування та «підводні камені» зарплатні у конвертах, - розповідає заступник директора Запорізького обласного центру зайнятості Тетяна Кошечко, -  Сьогодні на українському ринку праці роботодавці потребують кваліфікованих робітників. Представники робочих професій є найзатребуваними. Живіть та працюйте в Україні. Робота є».

У базі даних обласної служби зайнятості на 19 жовтня 2018 року кількість вакансій становить 1700 одиниць ( у м. Запоріжжя –960 одиниць).

 

Довідково: Акція «Walk for Freedom/Хода за свободу» відбулася одночасно у всіх областях України. Цей захід не є протестом, це мовчазна і мирна хода, яка відбувається вже п’ять років поспіль на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз знаходяться у рабстві. 

За оціночними даними Представництва МОМ в Україні за час незалежності 230 тис. українців постраждали від торгівлі людьми. Українці потрапляють в рабство не лише в Україні, але й у Росії, Польщі, інших країнах Європи, Туреччині, США, країнах Центральної Азії та Близького Сходу.  Держава вживає заходів з попередження торгівлі людьми та боротьби з нею, притягнення до відповідальності злочинців та надання допомоги постраждалим.

 

Додаткову інформацію можна отримати у відділі організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Запорізького ОЦЗ за номером (061) 233-11-47

 



« повернутися до списку новин