Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

ШАНУЙМО ЖИВИХ, ПАМ’ЯТАЙМО ЗАГИБЛИХ

Переглядів: 336

21 вересня 2020 року вільнянці відзначають 77-му річницю визволення міста Вільнянська від нацистських окупантів та 180-ту річницю утворення міста.

Сьогодні ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю героїв, які захистили нас в ХХ-му сторіччі, добровольців та бійців Збройних Сил України, які загинули на Східному кордоні вже у наш час, всіх, хто загинув у боротьбі з ненависним ворогом, захищаючи рідну землю. Віддаємо глибоку шану кожному, хто боровся за щасливе сьогодення нашого рідного міста.

В цей урочистий  та пам’ятний день виконуючий обов’язки голови Вільнянської районної державної адміністрації Оксана Степаненко, голова Вільнянської районної ради Андрій Салякін, Вільнянський міський голова Наталя Мусієнко, учасники АТО (ООС), ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, ветерани-інтернаціоналісти, представники громадських та ветеранських організацій міста поклали корзини квітів до Меморіалу Слави.

Керівниками району та міста корзини квітів також були покладені до пам’ятних знаків нашого міста –  пам’ятників в Ароновім саду, герою – визволителю Бочарову Якову Васильовичу, пам’ятного знаку на місці командного пункту 8-ї Гвардійської армії, до пам'ятника на честь рейду 25-го танкового корпусу — танку Т-34, пам’ятника воїнам-землякам, які загинули в Афганістані, пам’ятника на честь ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та до могил загиблих земляків – учасників Антитерористичної операції (Операції Об’єднаних сил) - на знак нашої вічної вдячності та поваги.

Пам’ять тих, хто не повернувся до рідного порогу, хто віддав своє життя, за всіх нас, увійшовши в безсмертя була вшанована хвилиною мовчання.

В цей осінній день зігріємо душевним теплом ветеранів, учасників визвольних рухів, родини, які втратили найдорожче - синів, чоловіків, батьків, усіх, хто несе важку і небезпечну варту задля України.

Миру всім нам, єдності, свободи, щастя, злагоди та добробуту кожній вільнянській родині!

 

21.09.2020 Відділ освіти і культури райдержадміністрації



« повернутися до списку новин