Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

попередження зовнішньої нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми

Переглядів: 743

В рамках інформаційної кампанії щодо підвищення рівня обізнаності з питань протидії торгівлі людьми 28 вересня 2017 року у Вільнянському районному центрі зайнятості пройшов семінар з попередження зовнішньої нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми за участі спеціаліста Вільнянського бюро правової допомоги Ольги Яковлєвої.

             Метою даного семінару було підвищення обізнаності безробітних щодо національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми. Торгівля людьми, за обсягами коштів, отриманих від цього, посідає третє місце у світі. Постійно змінюються її форми. Сьогодні об’єктами торгівлі є не лише жінки, а й діти та чоловіки. Держава, йшлося на семінарі, розробила достатню законодавчу базу, яка має не лише захищати жертв торгівлі людьми, а й активно протистояти цьому.

             Спеціаліст бюро Ольга Яковлєва проінформувала присутніх про послуги, які надаються населенню, умови звернення та основну тематику проблемних питань. Також застерегла про активізацію шахраїв, які займаються телефонним вимаганням коштів у довірливих людей. Крім того, повідомила присутніх про те, які документи для працевлаштування за кордоном на законній основі повинен мати громадянин.

             В результаті проведеного діалогу, учасники семінару прийшли до висновку, що ні одна особа, яка постраждала від торгівлі людьми, не залишиться наодинці зі своїми проблемами. Соціальну допомогу буде надано професійно, якісно та вчасно.



« повернутися до списку новин