Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНИЙ ЗАХІД ДЛЯ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ В ЛІТНЬОМУ ТАБОРІ ОК «МАЯК»

Переглядів: 861

Яка перша асоціація спадає на думку при слові «літо»? Напевно – канікули, відпочинок, ліс, море… Перед очима встають образи безтурботного проведення часу, веселощів, ігор. Для дітей літо, ще і пора активного розвитку, спілкування з друзями. Відомо, що дитина краще засвоює інформацію в грі, в практиці, у взаємодії з друзями. Тому більшість батьків намагаються оздоровити своїх діток у дитячих таборах.

Проте, для  фахівців  відділів профорієнтації районних центрів зайнятості, літо – це пора активної, творчої роботи в дитячих оздоровчих таборах  Запорізької області. В рамках проекту «START PROFI Обирай. Вирішуй. Дій.», що направлений на мотивацію до робітничих професій,  22.06.2017 року начальником відділу організації профорієнтації Запорізького обласного центру зайнятості Оленою Житовою і фахівцями Вільнянського районного центру зайнятості Тетяною Жуковською та Тетяною Отиско проведено інтерактивний захід «Вибір професії – вибір майбутнього» для учнівської молоді, яка відпочиває у ВП «ОК «Маяк» ПАТ «Мотор Січ» в с. Вільноандріївка Вільнянського району. Фахівці служби зайнятості зауважили, що на сучасному ринку праці спостерігається дисбаланс між попитом на робітничу силу і пропозицією у професійному вимірі. Не вистачає кваліфікованих робітників, зокрема слюсарів, токарів, фрезерувальників, електромонтерів тощо, але більш ніж достатньо спеціалістів економічного та юридичного напрямку.

У змаганнях прийняли участь школярі загонів «Лідер» та «Погляд». У конкурсах: «Почни приказку», «Професії – синоніми», «Хто у чому сильний», «Він – вона», «Новий час – нові професії», «Один день з життя…», «Улюблена страва», «Якого кольору професія» здобула перемогу команда «Лідер». Всі учасники отримали невеликі подарунки.

Такі заходи допомагають послідовно розкривати учням позитивні сторони вибору робочих професій, можливості побудови власної кар'єри і її розвитку в цьому  напрямку та можуть стати початковою ланкою соціального ліфту. 

Фото до тексту можна скачати за посиланням: https://goo.gl/photos/GBMfkKPsA7wwuk1u7



« повернутися до списку новин