Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

«АФГАНІСТАН – ЦЕ СЕРЦЯ МОГО БІЛЬ…»

Переглядів: 361

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України.  Тридцять один рік  тому сотні сімей,  де підростали майбутні солдати, з полегшенням зітхнули. Адже 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез.

15 лютого 2020 року о 10-00 біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам на Меморіалі Слави у місті Вільнянську відбувся мітинг, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ій річниці виводу військ з Республіки Афганістан «Афганістан – це серця мого біль…». Воїни-інтернаціоналісти, керівники району та міста, школярі, працівники організацій та установ міста Вільнянська зібралися на почесному місці, щоб вшанувати пам'ять усім солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам та службовцям, які з честю та гідністю виконували свій військовий обов‘язок у горах Афганістану, пустелях Іраку, при врегулюванні конфлікту в Югославії, Чехії, на Кубі та в інших «гарячих» точках світу. Пам'ять про ті події увічнена не тільки в обелісках і пам'ятниках, вона живе в наших серцях.

На мітингу з промовами виступили почесні гості: голова Вільнянської районної державної адміністрації Володимир Грянистий, голова Вільнянської районної ради Андрій Салякін, Вільнянський міський голова Наталя Мусієнко, голова Української спілки ветеранів Афганістану Вільнянського району Микола Ситнік.

Пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів була вшанована хвилиною мовчання, до пам’ятника керівниками району та міста, жителями, ветеранами-афганцями покладені квіти.

Ведуча побажала воїнам-інтернаціоналістам та всім присутнім здоров’я, сімейного добробуту, душевного спокою, злагоди та миру у нашому великому домі – Україні.

Цього ж дня в комунальній установі «Вільнянський районний будинок культури та дозвілля» Вільнянської районної ради об 11-00 відбувся концерт, присвячений 31-ій річниці виведення війск з Афганістану «Пісня в боротьбі за мир».

У концертній програмі для воїнів-інтернаціоналістів звучали пісні про Афганістан, про Україну, про мир і кохання. Солісти клубу бально-спортивного танцю «Freedom» Єва Ворона та Ростислав Питайло  (керівник Олексій Кочкарьов) подарували глядачам чудовий номер. У концертній програмі взяли участь: ветеран-інтернаціоналіст Віктор Ясинський, лауреат Міжнародних та Всеукраїнських фестивалів та конкурсів військово-патріотичної пісні Петро Бондарєв, солісти дитячого вокального ансамблю «Віночок» (Катерина Чудіна Аліна Прохоренко, Вероніка Пономаренко, Анна Півоварова),  солістки вокального ансамблю «Каприз» Анастасія Тремасова та Анна Шершова (керівник Тетяна Охріменко), народний аматорський вокальний ансамбль «Вільняночка» (керівник Ніна Кагадєй), солісти Московського сільського будинку культури Вікторія Болотова та Ірина Ясинська.

Наприкінці концерту всіх присутніх ветеранів-афганців запросили на сцену, щоб разом з учасниками програми заспівати гімн афганців «Віват, шураві!» та сфотографуватися на пам’ять.



« повернутися до списку новин