Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Підготовка закладів освіти до роботи в новому 2019/2020 навчальномуроці

Переглядів: 423

У Запорізькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті «Джерело» Міністр освіти Лілія Гриневич провела робочу нараду з питань підготовки закладів освіти до роботи в новому 2019/2020 навчальному році. Нарадавідбулася за участюголів та керівників органів управління освітою райдержадміністрацій, міськвиконкомів, об’єднанихтериторіальних громад, директорів закладівпрофесійної (професійно-технічної) освіти, керівників закладів освіти інтернатного типу, закладів вищої та позашкільноїосвіти.

Взяли участь у нараді з питань підготовки  закладів освіти до роботи у новому навчальному році і представники Вільнянського району: начальник відділу освіти і культури райдержадміністрації Олена Лук'янчук та директор комунальної установи «Центр з обслуговування, координації діяльності та розвитку освітніх закладів» Вільнянської районної ради Лариса Ганова.

- За час упровадження Нової української школи стало зрозуміло, що все, що робиться, ґрунтується на великій співпраці, починаючи з Міністерства та закінчуючи вчителем у кожній школі. Нині ми з вами разом здійснюємо реформу освіти. У процесізмінзавждивиникаєбагатопитань, тому наша головна мета – почути один одного, відповісти на запитання, щотурбують, та злагоджено разом бути готовими до нового навчального року. У новому навчальномуроці буде продовжено реформу Новоїукраїнськоїшколи. Цього року до неїдолучитьсящеблизькопівмільйонаукраїнськихшколярів, якібудутьнавчатися в новому освітньомупросторі. Будь-яка реформа неможлива без вкладаннякоштів та фінансовогозабезпечення. Держава збільшуєфінансуванняосвіти,  на 2019 рікпередбачено 246 млрд грнкоштів, - звернулася до учасниківнарадиЛілія Гриневич.

Як наголосила пані Міністр, під час реформування планується впровадити нові стандарти освіти, покращити матеріально-технічну базу освітніх та наукових закладів, залучити кращих педагогічних та наукових працівників і запровадити справедливу і прозору систему фінансування галузі освіти та науки. Реформа такожмає на метіпідвищення престижу педагогічної та науковоїпраці.

Закладам освіти районуна новий навчальний рік на придбання дидактичних матеріалів, меблів, комп’ютерного обладнання та відповідного мультимедійного обладнання для Нової української школи виділено кошти на загальну суму 1 074 398 тис грн. Насьогоднізакладами освіти практично освоєнокошти на придбання комп’ютерного обладнання та відповідного мультимедійного обладнання на загальну суму 472 505 тис грн. 

Освоюються кошти на придбання дидактичних матеріалів на загальну суму 255 519 тис грн. та  меблів на загальну суму 346 374 тис грн.

До1 вересня всіз аклади освіти будуть готові приймати учнів. Деякі  питаннящебудуть вирішуватися впродовж навчального року, проте, це незашкодить навчальному процесу.



« повернутися до списку новин