Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

ВКЛОНІМОСЯ ДОЗЕМНО ВСІМ СОЛДАТАМ...

Переглядів: 770

Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. У довічному боргу наше покоління  перед ветеранами війни, яким пощастило пройти через горнило битв і дожити до цього світлого дня. В День Перемоги ми вітаємо ветеранів та дякуємо їм, вітаємо один одного і загадуємо найважливіше - нехай буде мир!

Ранок 9 травня 2018 року у м. Вільнянську розпочався урочистою ходою від будівлі Вільнянскої районної ради до Меморіалу Слави. Святкову колону супроводжував духовий оркестр 9 полку спеціального призначення Національної гвардії України з м.Запоріжжя та барабанщиці народного самодіяльного шоу-балету «Форс». О 09 годині ранку на почесному місці біля Меморіалу Слави розпочався мітинг «Вклонімося доземно всім солдатам», присвячений Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, Дню пам’яті та примирення. Пройшло багато років після тих страшних подій, але ця війна відлунює болем у серцях нашого народу і понині.

На Меморіалі панувала скорботна урочиста тиша, полум’я вічного вогню, вічна пам'ять про синів і дочок, які не повернулися з поля бою та пожертвували своїм життям заради миру на землі. Мільйонам людей назавжди врізався в пам'ять біль Другої світової війни. Червоним лиховісним полум’ям кривавого терору увірвався він до мирних осель українських родин, розірвав небо хижою тінню нацистської навали, димом пожеж, смертю і руїнами. На мітингу були присутні ветерани, учасники Другої світової війни, солдатські вдови, діти війни, учасники антитерористичної операції, керівництво району, міста, представники трудових колективів, жителі та гості міста.

Зі словами суму та гордості, болю та шани, непоправної втрати та перемоги, вдячності ветеранам, до присутніх звернулися голова Вільнянської районної державної адміністрації Олександр Руденко, голова Вільнянської районної ради Андрій Салякін, Вільнянський міський голова Наталя Мусієнко, голова Вільнянської районної ради ветеранів Анатолій Бордунов, учасник АТО, голова громадської організації «Всеукраїнська спілка воїнів АТО» міста Вільнянська та Вільнянського району Олександр Морозов та настоятель Свято-Володимирського собору протоієрей В’ячеслав.

- Цього дня по всій Україні вкриваються весняними квітами пам’ятники та обеліски. Це означає, що пам'ять народна жива, що подвиг загиблих – незабутній. Свято Перемоги – це свято радісне і гірке. Радісне, бо принесло на нашу землю мир, гірке, бо ціна цієї радості – життя мільйонів наших співвітчизників. Шановні ветерани, прийміть щирі слова вдячності та низький уклін за Ваш подвиг, за Вашу мужність і героїзм. Ваш подвиг та Ваша Перемога – гідний приклад для нащадків, для тих, кому сьогодні довелося стати на захист України. – звернувся до присутніх голова Вільнянської районної державної адміністрації Олександр Руденко.

Ветеранам, присутнім на мітингу була присвячена хореографічна композиція «Обійми мене» у виконанні учасників Народного художнього колективу театр-студія «БЕМС».

Вічна пам'ять про синів і дочок, які не повернулися з поля бою,  - пожертвували своїм життям заради життя на землі вшанована хвилиною мовчання та салютом.

Під час проведення мітингу пам’яті квіти до пам’ятних знаків нашого міста –  пам’ятників в Ароновім саду, герою – визволителю Якову Бочарову, пам’ятного знаку на місці командного пункту 8-ї Гвардійської армії, пам’ятника воїнам-афганцям, до пам'ятника на честь рейду 25-го танкового корпусу— танку Т-34, пам’ятника на честь ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЄС та до могил загиблих земляків в антитерористичній операції: рядового Основи Олександра Володимировича, майора міліції Дмитрієва Юрія Івановича, солдата Фурдика Дмитра Миколайовича, старшого солдата Ушакова Павла Геннадійовича, старшого солдата Шумила Анатолія Івановича, сержанта Панкова Володимира Юрійовича, старшого солдата Капралова Володимира Васильовича були покладені ветеранами Другої світової війни, ветеранами-афганцями, ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЄС, учасниками антитерористичної операції.

На завершення мітингу ветеранами, керівництвом міста та району, школярами, жителями міста покладені квіти до Меморіалу Слави.

Ветеранів, солдатських вдів, дітей війни, учасників антитерористичної операції запросили на «польову кухню» та пригостили солдатською кашею. Для всіх присутніх відбувся чудовий виступ духового оркестру 9 полку спеціального призначення Національної гвардії України з м. Запоріжжя. Всі учасники заходу отримали незабутні враження та позитивні емоції.



« повернутися до списку новин