Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Підтримкою держави відтепер можуть скористатися підприємці без найманих працівників

Переглядів: 300

Відтепер допомога по частковому безробіттю на період карантину може виплачуватися  фізичним особам-підприємцям, які не мають найманих працівників, але є застрахованими особами, тобто сплачували єдиний соціальний внесок. 

Такізміни стали можливимизавдякиурядовимініціативам, а саме - ухваленню Постанови КМУ від 03.06.2020 р. № 453 «Про внесеннязмін до Порядку надання та поверненнякоштів, спрямованих на фінансуваннядопомоги по частковомубезробіттю на період карантину, встановленогоКабінетомМіністрівУкраі?ни з метою запобіганняпоширенню на територіі? Украі?нигостроі? респіраторноі? хвороби COVID-19, спричиненоі? коронавірусом SARS-CoV-2».

  1. Як отриматидопомогуФОПам?

Звернутисядо центрузайнятості за місцемсплати ЄВ і зібратинеобхідний пакет документів.

  1. Упродовжякого часу можнаоформитидопомогу?

Протягом 90 днів з моменту призупиненнячискороченнядіяльності.

  1. Якою є сума допомоги по частковому безробіттю для ФОПів? 

Допомогавстановлюється за кожну годину скороченнядіяльності та ізрозрахункудвохтретинвідбазинарахування ЄВ, але не більшемінімальноїзаробітної плати (4723 грн) на місяць. Допомоганадається на період  призупинення/скороченнядіяльності та впродовж 30 календарнихднівпіслязавершення карантину.

  1. Чиоподатковуєтьсядопомога по частковому безробіттю?

З допомоги не сплачуєтьсяподаток на доходи фізичнихосіб та військовийзбір.   

  1. Де отриматикваліфіковануконсультаціющодооформленнядопомоги?

У будь-якомуцентрізайнятості в телефонному режимі.

 

Додатково інформуємо: 27 квітня 2020 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про виділення коштів для надання фінансової допомоги Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття».

З початку реалізаціїпроєкту правом на отриманнятакоїдопомогивжескористалисятисячісуб’єктів малого та середньогопідприємництва, щовикористовуютьнайманупрацю. 

         Станом на 09 червня у Запорізькій області вже прийнято 657 позитивних рішення щодо надання допомоги для покриття витрат на заробітну плату 5661 працівників.

 

Додаткову інформацію можна отримати у відділі надання соціальних послуг Вільнянської районної філії Запорізького ОЦЗ за номером (06143)4-19-34

 

 



« повернутися до списку новин