Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Тренінг на тему: «Вирішення проблем зайнятості осіб з інвалідністю та їх соціальний захист»

Переглядів: 544

Служба зайнятості всебічно сприяє залученню людей з обмеженою працездатністю до сфери соціально-трудових відносин, уникненню упередженого ставлення до них з боку роботодавців. Особи з інвалідністю такі ж клієнти служби зайнятості, як й інші.

Саме з метою привернення уваги до цієї категорії клієнтів, служба зайнятості говорить про неї окремо. Тому в рамках всеукраїнської декади зайнятості для осіб з обмеженими фізичними можливостями Вільнянською районною філією Запорізького обласного центру зайнятості 26 листопада проведено тренінг на тему: «Вирішення проблем зайнятості осіб з інвалідністю та їх соціальний захист».

Мета заходу - надання інформації про забезпечення гарантій зайнятості особам з інвалідністю, особливості працевлаштування та їх соціальний захист.

Завідувач сектору профорієнтації Н.Прасолова  наголосила: «Особа з інвалідністю - не означає, що людина непрацездатна. Відмінність полягає тільки в тому, що за висновком МСЕК відповідно до захворювання вони мають деякі обмеження в професійній діяльності та підборі відповідної роботи, і часто потребують професійної та трудової реабілітації для повернення до продуктивної праці».

Також вона зазначила, що важливим завданням служби зайнятості є надання широкого спектру соціальних послуг громадянам з обмеженою працездатністю, які звертаються по допомогу в працевлаштуванні. Це, зокрема підбір відповідної роботи з урахуванням вимог індивідуальних програм реабілітації; професійне навчання та перенавчання за направленням служби зайнятості; залучення до участі у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру, надання профорієнтаційних та профконсультаційних послуг. Також служба зайнятості сприяє таким безробітним у започаткуванні власної справи, надаючи їм організаційну, правову та фінансову підтримку.

По закінченню заходу безробітні отримали інформаційні буклети  та мали можливість проконсультуватися індивідуально з питань, які їх зацікавили.

Декада зайнятості триває…



« повернутися до списку новин