Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

ЯРМАРОК ВАКАНСІЙ

Переглядів: 442

З нагоди Міжнародного дня інвалідів з 20 по 30 листопада 2018 року оголошено Всеукраїнську декаду зайнятості для осіб з інвалідністю. Метою акції є забезпечення соціального захисту громадян цієї категорії, надання їм всебічної допомоги щодо психологічної та професійної реабілітації, соціальної адаптації, пошуку роботи та підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, посилення взаємодії влади та громадянського суспільства.

В рамках Декади 27 листопада 2018 року фахівцями Вільнянської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості проведено семінар за участю осіб з інвалідністю.

Заступник начальника відділу надання соціальних послуг О.Кириченко наголосила, що одним із пріоритетних напрямків роботи служби зайнятості є робота з особами з інвалідністю. З метою ознайомлення з законодавством у сфері зайнятості, надання інформації про послуги державної служби зайнятості та визначення шляхів професійної адаптація до потреб ринку праці районна філія постійно проводить інформаційні семінари для безробітних та роботодавців.

Завідувач сектору профорієнтації Н.Прасолова наголосила, що служба зайнятості активно працює в напрямку вирішення питань соціальної підтримки осіб з інвалідністю та надає цілий комплекс соціальних послуг для сприяння працевлаштуванню даної категорії громадян, отриманням одноразової виплати допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю.

Крім того на семінарі було детально обговорено низку важливих питань: про порядок надання субсидій; про медичне забезпечення, реабілітацію та оздоровлення; про державні гарантії щодо зайнятості, про адаптацію та психологічну реабілітацію.



« повернутися до списку новин