Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

ВОЛОДИМИР ПАНКОВ. ДО РІЧНИЦІ ЗАГИБЕЛІ

Переглядів: 294

22 вересня 2016 року в боях за незалежність України у ході антитерористичної операції загинув наш земляк Панков Володимир Юрійович. Мужній воїн віддав своє життя за рідну землю, за український народ у жорстокому протистоянні з ворогом.

         Володимир Юрійович Панков народився 29 липня 1960 року у              с. Ушакове Кустанайської області у Казахстані. З 1974 року мешкав з батьками у с. Любимівка Вільнянського району Запорізької області. Закінчив Любимівську середню школу, Мелітопольське училище культури. Строкову службу проходив у Читинській області.

         Згодом жив і працював у Мелітополі, трудився на заводі автозапчастин та інших підприємствах. З дружиною ростив трьох дітей.

         Чорною бідою прийшла на українську землю війна, смертоносний вогонь охопив простори Донбасу. Влітку 2015 року Володимир Юрійович став на захист Батьківщини. Служив у складі 23 окремого мотопіхотного батальйону 56 механізованої бригади. Поблизу с. Гранітного Волноваського району Донецької області старший сержант В.Ю. Панков поліг смертю хоробрих.

         Звістка про загибель сина завдала великого горя його стареньким батькам – Юрію Григоровичу та Марії Олексіївні.

         За особисту мужність та героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Володимир Юрійович Панков посмертно був нагороджений орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеню. Пам'ять про героя житиме вічно у наших серцях.

 

 

КУ «Вільнянський районний краєзнавчий музей»

 

 



« повернутися до списку новин