Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

ЛЕГАЛЬНІ ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ - ЗАПОРУКА ПОВНОЦІННОЇ РЕЛІЗАЦІЇ ПРАВ У СФЕРІ ЗАГАЛЬНООБОВ'ЯЗКОВОГО ДЕРЖАВНОГО СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ

Переглядів: 323

22 липня 2020 року у приміщенні Вільнянської районної філії Запорізького ОЦЗ спільно з Вільнянським відділом обслуговування громадян (сервісного центру) УОГ ПФУ у Запорізькій області відбулося засідання за «круглим столом», тематикою якого стало впровадження та активне використання онлайн-сервісів від провайдерів послуг загальнообов’язкового державного соціального страхування, зокрема служби зайнятості та пенсійного фонду.

Особливо актуально ці питання постали під час поточної епідемії COVID-19, адже значну частину соціальних послуг тепер можливо отримати віддалено, не виходячи з дому.

Наприклад, стати на облік у службу зайнятості тепер стало можливим використовуючи смартфон зі встановленим додатком «Дія».

Переглянути інформацію щодо свого статусу, виплат допомоги по безробіттю, пропозицій та направлень на роботу, час наступного відвідування центру зайнятості або запланувати участь в майбутніх заходах служби безробітні громадяни можуть в особистому електронному кабінеті шукача роботи. В цьому ж кабінеті можливо скласти резюме та переглянути поточні вакансії як по всій Україні, так і по найдрібнішому населеному пункту.

Для роботодавців в електронному кабінеті реалізована можливість зазначати у своїх вакансіях місцем виконання робіт саме їх населений пункт, що особливо важливо для тих, хто шукає працівників в сільській місцевості, адже на великих порталах з пошуку роботи найменші географічні пункти у вакансіях – це районні центри.

Цікавою та корисною стала інформаціявід нашого соціального партнера. Надія Береснєва – начальник Вільнянського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) УОГ ПФУ у Запорізькій області під час проведення «круглого столу» ознайомила учасників з новими онлайн-сервісами Пенсійного фонду України – «Автоматичне призначення пенсії за віком» та «Електронна трудова книжка».

Відтепер, при досягненні людиною пенсійного віку, вона має можливість на автоматичне призначення пенсії, без особистого відвідування органів Пенсійного фонду. Потрібно лише зареєструватися в особистому кабінеті веб-порталу онлайн-послуг Пенсійного фонду України та надати в електронному вигляді усі необхідні документи. Н. Береснєва зазначила, що майбутнім пенсіонерам сервіс дозволяє надати інформацію для призначення пенсії завчасно.

Безперечно, сьогодення вимагає від суспільства пошуку нових підходів у вирішенні як звичних проблем, так і у протистоянні новим викликам. І завдяки цьому з’являються і розвиваються інструменти, які роблять нас більш гнучкими, мобільними та ефективними. Головне пам’ятати, що спочатку здається важким їх опанування, але потім без них неможливо обійтися.

Єдине, слід зауважити, що запорукою повноцінної реалізації своїх прав у сфері загальнообов'язкового державного соціального страхування є легальні, належним чином оформлені відносини між найманими працівниками та роботодавцями.

З повагою та найкращими побажаннями,
Вільнянська районна філія
Запорізького обласного центру зайнятості


+38 06143 4-19-34 (відділ надання соціальних послуг)
+38 06143 4-13-65 (юрисконсульт)
20523504@mail.gov.ua
Підписатись на Фейсбук!



« повернутися до списку новин