Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

ЗУСТРІЧ У МУЗЕЇ ДО ДНЯ ПЕРЕМОГИ

Переглядів: 591

3 травня 2019 року у Вільнянському районному краєзнавчому музеї відбулась урочиста зустріч «Перемога – подвиг народний». На заході були присутні учні гімназії «Світоч», представники старшого покоління, учасники АТО, керівники міста та району. Ветерани війни і праці Борис Федорович Третьяков, В’ячеслав Олексійович Чекаєв, Валентина Олександрівна Ачкасова поділились своїми спогадами про часи Другої світової війни, про важкі випробування, що випали на їхню долю. У грізні воєнні роки вони були зовсім юними, звершували трудовий подвиг у тилу, працюючи на заводах з випуску боєприпасів. А після війни піднімали з руїн підприємства, міста і села.

Голова Вільнянської районної ради Андрій Салякін підкреслив, що самовіддана праця наших прадідусів та прабабусь є для нас прикладом служіння Батьківщині; саме вони творили історію в грізні воєнні роки, наближаючи перемогу над кривавим ворогом. Заступник Вільнянського міського голови Віктор Плахотя наголосив, що Україна зазнала величезних втрат під час Другої світової і зазнає їх і нині; війни – це жахливі сторінки в історії, суворі уроки для всього людства. Начальник відділу культури і туризму Вільнянської райдержадміністрації Олена Лук'янчук закликала молодь шанувати представників старшого покоління, виростати гідними громадянами нашої країни. Були висловлені вдячні слова ветеранам, сьогоднішнім українським воїнам. Голова громадської організації «Вільнянська спілка воїнів АТО (ООС)» Сергій Сіненко побажав ветеранам здоров'я і наснаги, наголосив, що мир треба берегти і вірно служити рідній Україні.

Школярі із зацікавленістю слухали розповіді ветеранів, привітали квітами учасників зустрічі. Захід було підготовлено працівниками музею та Вільнянської центральної районної бібліотеки.

 



« повернутися до списку новин