Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

ШАНА ЗА ПОДВИГ, ВДЯЧНІСТЬ ЗА МИР

Переглядів: 305

02 вересня 2020 року у світі відзначається 75-та річниця закінчення Другої світової війни.  Статтею 1 Закону України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» визначено, що шанобливе ставлення до пам’яті про перемогу над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років, про ветеранів війни, учасників українського визвольного руху та жертв нацизму є священним обов’язком держави та громадян України.

         З метою належного відзначення згаданих подій, у населених пунктах району проведено благоустрій меморіалів, пам’ятних знаків, місць поховань загиблих.

На знак пошани та вдячності, увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, вшанування пам’яті загиблих героїв та жертв нацизму, у населених пунктах Вільнянського району за участю представників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування відбулися церемонії покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків, братських могил, місць поховань загиблих у Другій світовій війні.

У місті Вільнянськ запорізької області  02 вересня 2020 року пройшла церемонія покладання квітів до Меморіалу Слави, в якій взяли участь виконуючий обов’язки голови Вільнянської райдержадміністрації Оксана Степаненко та голова Вільнянської районної ради  Андрій Салякін.

         Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Ми разом повинні зробити все можливе, щоб в майбутньому подібна трагедія не повторилась. Честь і слава героям!

 

 

 03.09.2020                                  Відділ освіти і культури райдержадміністрації                                       

 

 



« повернутися до списку новин