Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

20 вересня у Вільнянській районній філії Запорізького обласного центру занятості відбувся семінар «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці».

Переглядів: 336

20 вересня у  Вільнянській районній філії Запорізького обласного центру занятості відбувся семінар «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці».

Присутнім наголосили, що успіх у пошуку роботи залежить від активної життєвої позиції, професіоналізму, володіння методами пошуку роботи, навичок спілкування з роботодавцями. Їх проінформували про актуальні вакансії, можливість проходження професійного навчання на курсах служби зайнятост.

Спілкувалися під час семінару і про наслідки тіньової зайнятості для населення, зокрема для молоді. Як це впливає на майбутнє, на соціальний захист людей пенсійного віку.

Запрошеним було запропоновано перегляд документального фільму «Життя на продаж». Активне обговорення відбулося, після перегляду стрічки, коли йшлося про запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми. Організатори семінару підготували огляд ситуації з торгівлею людьми відповідно до досліджень міжнародної організації з міграції. Спілкувалися учасники заходу і про причини та наслідки міграції, правила безпечноі? міграціі? та працевлаштування. Ці теми є актуальними для молоді, адже саме молоді люди найчастіше вирушають на чужину у пошуках кращого життя, заробітку.



« повернутися до списку новин