Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Прес-тур у Михайло-Лукашівській сільській раді

Переглядів: 548

З метою висвітлення такого виду зайнятості як громадські роботи 11.09.2018 Вільнянська районна філія Запорізького ОЦЗ провела прес-тур у Михайло-Лукашівській сільській раді. Адже саме тут вже декілька місяців поспіль успішно та ефективно працює бригада робітників, яка виконує роботи з благоустрою на об’єктах соціальної сфери села. У вересні працівники наводили лад на території КДНЗ «Берізка» та Амбулаторії ЗПСМ.

В районі більшість органів місцевого самоврядування, стикаються з труднощами при залученні безробітних на громадські роботи з різних причин. Хоча служба зайнятості і співфінансує такі роботи на 50% за рахунок коштів Фонду, але закладені місцевими радами бюджети не завжди виконуються через дефіцит бажаючих працювати мешканців.

Відмінна ситуація склалася в Михайло-Лукашівській, Максимівській, Михайлівській, Привільненській сільських радах, а також Вільнянській міській раді, де спільними зусиллями виконкомів разом фахівцями Вільнянської районної філії Запорізького ОЦЗ вдалося організувати суспільно корисну працю незайнятих громадян, які звернулися в службу зайнятості за допомогою.

За вісім місяців 2018 року укладено 7 договорів на організацію та проведення громадських робіт, до яких вдалося залучити 194 безробітних. Серед видів робіт – це діяльність з прибирання та благоустрою території сіл та міста, допоміжна діяльність у сфері надання послуг особам з особливими потребами, будівельні та ремонтні роботи на об’єктах соціальної сфери.

Голова Михайло-Лукашівської сільської ради Тетяна Вініченко під час «прямої телефонної лінії» висловила подяку директору Запорізького обласного центру зайнятості Ірині Дуднік за сприяння в залученні безробітних до громадських робіт, адже для багатьох – це чи не єдина можливість отримати заробіток для місцевих жителів, оскільки в сільській місцевості обмежений попит на робочу силу.

Також нагадаємо, що службою зайнятості активно впроваджуються сучасні електронні сервіси, які мають на меті сформувати єдиний інформаційний простір для учасників ринку праці від локального до національного масштабів. Електронна черга для реєстрації безробітних, електронний кабінет шукача роботи та електронний кабінет роботодавця вже зараз доступні на офіційному порталі Державної служби зайнятості України за посиланням https://dcz.gov.ua. Реєструйтесь та економте власні ресурси при пошуку роботи або працівників!

За детальною інформацією звертайтесь до Вільнянської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості за адресою м. Вільнянськ, вул. Зачиняєва, 26 та за телефоном (06143) 4-19-34.



« повернутися до списку новин