Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

НАВІКИ В СЕРЦІ УКРАЇНИ

Переглядів: 392

Час, немов перевіряючи на міцність, піддає нас новим і новим випробуванням. Немає нічого важливішого, ніж життя людини, а життя, яке віддане за свою Батьківщину, набуває величного сенсу.

14 жовтня 2019 року вільнянці та почесні гості зібралися на перехресті вулиць Шкільна та Ю. Дмитрієва, щоб вшанувати пам’ять нашого земляка, учасника Антитерористичної операції Дмитрієва Юрія Івановича та відкрити пам’ятний знак нашої безмежної вдячності.

Ця знаменна подія відбулася за ініціативи профспілкової організації атестованих працівників органів Внутрішніх Справ України, керівництва Головного Управління Національної Поліції України в Запорізькій області та за підтримки громадської організації «Волонтерський центр «Запоріжжя». Символічно, що відкрився пам’ятний знак на Батьківщині Юрія Дмитрієва саме в День Захисника України, свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва. На урочистому мітингу були присутні працівники підрозділів Вільнянського відділення поліції, де служив Юрій Іванович, військовослужбовці батальйону «Скіф», полку патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1», керівники району та міста, почесні гості.

Ведуча ознайомила з короткою біографією Юрія Івановича Дмитрієва. З промовами до присутніх завернулися: заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Зубченко, голова Вільнянської районної державної адміністрації Дмитро Іванов, голова Вільнянської районної ради Андрій Салякін, Вільнянський міський голова Наталя Мусієнко, начальник управління кадрового забезпечення Головного Управління Національної Поліції України в Запорізькій області підполковник поліції Олексій Мамчій, голова Запорізької обласної профспілкової організації атестованих працівників  відділу внутрішніх справ Віктор Нестеренко, командир роти полку патрульної служби особливого призначення «Дніпро-1» Ілля (позивний Шухевич).

В своїх виступах вони зазначили, що Україна втрачає своїх найкращих синів, але кожен із загиблих воїнів, залишиться у нашій пам’яті, вдячність за їхній подвиг житиме у серцях українців.

Право відкрити пам’ятний знак надано працівникам Головного Управління Національної Поліції України в Запорізькій області капітану поліції Олександру Римига та  капітану поліції Максиму Романовському.  

Для освячення пам’ятного знаку Дмитрієву Юрію Івановичу було запрошено настоятеля Свято-Володимирського собору протоієрея В’ячеслава.

Пам'ять загиблих в зоні Антитерористичної операції, зокрема нашого земляка Дмитрієва Юрія Івановича, і всіх українців, які віддали своє життя за незалежність України, була вшанована хвилиною мовчання; керівництвом району, міста, гостями та жителями міста було покладено квіти до пам’ятного знаку Юрію Дмитрієву.

Допоки ми живі - житиме пам’ять про наших героїв. Пам’ятний знак Дмитрієву Юрію Івановичу щодня нагадуватиме кожному з нас, що він поклав життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні.

 

15.10.2019 Відділ освіти і культури райдержадміністрації

 

 

 



« повернутися до списку новин