Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

ТУРБОТА ПРО УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ ТА СІМЕЙ ЗАГИБЛИХ УЧАСНИКІВ АТО – СПІЛЬНЕ ЗАВДАННЯ МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ

Переглядів: 547

28 березня 2018 року з метою підвищення ефективності взаємодії між органами виконавчої влади, місцевого самоврядування із родинами загиблих учасників Антитерористичної операції в районній державній адміністрації  проведено консультативно-методичну зустріч. Участь у заході прийняли представники обласної громадської організації «Родина козацької звитяги», представники структурних підрозділів облдержадміністрації, заступник головного лікаря  Вільнянської ЦРКЛ Ольга Хмара, заступник начальника Запорізького приміського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Світлана Фьодорова, директор районного центру зайнятості Людмила Величко, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Балабанова, військовий комісар Вільнянського РВК Ігор Вацюк, Вільнянський  міський голова Наталя Мусієнко.

На зустріч були запрошені родини загиблих учасників Антитерористичної операції: Основа В.Г., Основа Г.Є., Ушакова К.А., Фурдик Н.С., Заліванська Л.В., Волощук С.Ю., Дмитрієва Г.І. Свої проблеми сім'ї героїв АТО мали змогу обговорити із керівниками відповідальних державних структур особисто. На зустрічі було обговорено ряд важливих питань, а саме соціальна допомога членам родин загиблих військових, оздоровлення і медичного обслуговування, надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, направлення до госпіталю, безоплатного забезпечення санаторно-курортним лікуванням сімей загиблих учасників Антитерористичної операції, оздоровлення дітей та  вирішення  інших питань, що турбують вказану категорію громадян. 

Згідно реєстру учасників АТО по Вільнянському району перебуває на обліку 493 учасників АТО, з них з інвалідністю 11. В 2017 році оздоровлено в санаторіях області 13 осіб. Отримали послуги з професійного навчання 7, загальна вартість укладених договорів на надання послуг складала 28519,96 грн., договори було укладено з Вільнянським районним спортивно-технічним клубом товариства сприяння оборони України. Всі учасники пройшли навчання на водія категорії «В». 110 учасників бойових дій отримали матеріальну допомогу за рахунок коштів районного бюджету, 1 отримав послуги з психологічної реабілітації, 41 учасник АТО звернулися за отриманням компенсації витрат, пов’язаних з розробленням документації із землеустрою для відведення земельної ділянки для індивідуального житлового будівництва, особистого селянського господарства, садівництва, городництва, із них отримали 30 на загальну суму 62226,72 грн. за рахунок коштів обласного бюджету.  Із сім’ями загиблих триває постійний діалог та тісна співпраця, яка направлена на вирішення проблем членів родин загиблих в зоні АТО.

У ході зустрічі обговорено актуальні питання та подальші спільні заходи, перспективи адаптації родин до нових реалій та створення простору для спілкування та духовного зцілення учасників АТО.

 

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації



« повернутися до списку новин