Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Профорієнтаційні заходи для учнів 8 – 11 класів Новогупалівського та Солоненського НВК

Переглядів: 524

      Протягом тижня, в рамках «Місячника зайнятості молоді», спеціалістами Вільнянської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості були проведені масові профорієнтаційні заходи для учнів 8 – 11 класів Новогупалівського та Солоненського НВК. Серед присутніх були не тільки молоді люди, а також їх батьки та вчителі.

      Найскладніше для молодої людини зробити крок, який багато в чому визначить її подальшу долю – правильний вибір професійного шляху. Хлопцям і дівчатам, які не мають  особливого життєвого досвіду, доводиться віддавати перевагу одній із спеціальностей з нескінченого числа пропозицій. З року в рік випускників шкіл та їх батьків хвилює це питання. З метою допомоги випускникам навчальних закладів у виборі майбутньої професійної діяльності, формування у них свідомого та відповідального ставлення до цього вибору, а також відновлення соціального статусу робітника в суспільстві та підняття  престижу робітничої професії служба зайнятості проводить комплекс інформаційно-роз’яснювальних та організаційних заходів. В ході проведення заходів велика увага приділяється робітничим професіям та потребам в них на підприємствах міста та району.

        Отже, слід відзначити, що інтерес до робітничих професій у молоді нині зростає. Нехтувати робітничими професіями не варто: саме той, хто опанує найближчим часом робітничу спеціальність, матиме у майбутньому найбільше шансів знайти роботу.

 



« повернутися до списку новин