Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

ЗА ТИХ, ХТО ВПАВ В БОЮ ЗА КРОК ДО ПЕРЕМОГИ

Переглядів: 406

8-9 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення та 75-у річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, бо серцем, душею та розумом відчуваємо, що найдорожчим є Мир, найсвятішою - Перемога над ворогом, який бажає смерті ближнього, зазіхає на чуже, зневажає твою Батьківщину, віру, культуру, твоє право на життя і свободу.

Розуміння цього нас єднає і робить сильнішими. Скільки б не минуло часу, а День Перемоги завжди буде світлим днем зі сльозами на очах. Ця дата житиме в наших серцях. А у пам'яті назавжди залишаться святі імена тих, хто віддав своє життя за рідну країну.

Неоціненний вклад у Перемогу жінок - матерів, дружин, сестер. Вони не тільки воювали - вони ростили дітей, працювали за кількох, рятували солдат на передовій і в госпіталях. Честь їм і слава, вічна наша пам'ять, глибока шана і людська вдячність!

Ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю героїв, які захистили нас в ХХ-му сторіччі, добровольців та бійців Збройних Сил України, які загинули на Східному кордоні вже у наш час, всіх, хто загинув у боротьбі з ненависним ворогом, захищаючи рідну землю. Віддаємо глибоку шану кожному, хто боровся за Вільну та Соборну Україну.

В урочистий  та пам’ятний день 9 травня голова Вільнянської районної державної адміністрації Володимир Грянистий, голова Вільнянської районної ради Андрій Салякін, Вільнянський міський голова Наталя Мусієнко, депутат Запорізької обласної ради Олександр Кірков,  депутат Вільнянської районної ради Тетяна Дончик, представники НВП ТОВ «Ріст», воїни –інтернаціоналісти, учасники АТО (ООС) поклали корзини квітів до Меморіалу Слави. Керівниками району та міста корзини квітів також були покладені до пам’ятних знаків нашого міста –  пам’ятників в Ароновім саду, герою – визволителю Бочарову Якову Васильовичу; пам’ятного знаку на місці командного пункту 8-ї Гвардійської армії;  до пам'ятника на честь рейду 25-го танкового корпусу — танку Т-34; пам’ятника воїнам-землякам, які загинули в Афганістані; пам’ятника на честь ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та до могил загиблих земляків – учасників Антитерористичної операції (Операції Об’єднаних сил) на знак нашої вічної вдячності та поваги.

Пам’ять тих, хто не повернувся до рідного порогу, хто віддав своє життя, за всіх нас, увійшовши в безсмертя була вшанована хвилиною мовчання.

Зігріємо душевним теплом ветеранів, учасників визвольних рухів, родини, які сьогодні втратили найдорожче - синів, чоловіків, батьків, не залишимо без уваги сім’ї, які залишилися без рідної домівки, усіх, хто несе важку і небезпечну варту задля України.

Миру всім нам, єдності, свободи, щастя, злагоди та добробуту кожній вільнянській родині!

 

09.05.2020 Відділ освіти і культури райдержадміністрації

 



« повернутися до списку новин