Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

ЗВІТ КЕРІВНИЦТВА ВІЛЬНЯНСЬКОГО РЦЗ

Переглядів: 671

25 квітня 2018 року під час чергового засідання Громадської ради при Вільнянській райдержадміністрації керівник Вільнянського районного центру зайнятості Людмила Величко звітувала про реалізацію державної політики у сфері зайнятості населення, професійної орієнтації, підготовки і перепідготовки, працевлаштування та соціальної підтримки тимчасово непрацюючих мешканців району у 2017 та І кварталі 2018 року.

У 2017 році послугами районного центру зайнятості скористалося 1777 осіб, у І кварталі 2018 – 895 осіб. Працевлаштовано у 2017 – 888 осіб, у І кварталі 2018 – 248 осіб. Одним з напрямків соціального захисту населення є організація громадських робіт та робіт тимчасового характеру. У 2017 році на такі роботи направлено 423 безробітних, у 2018 – 65. У звітному періоді укладено договори на роботи тимчасового характеру з Михайлівською, Максимівською, Михайло-Лукашівською, Привільненською сільськими радами та більшістю сільгосп-промпідприємств району. Вільнянський районний центр зайнятості проводить постійну профінформаційну роботу для військовослужбовців та учасників АТО, для внутрішньо переміщених осіб, осіб з інвалідністю. За звітний період проведено 9 ярмарок вакансій, 27 інформаційних семінарів для вищезазначених категорій. Для випускників району проводяться Дні відкритих дверей центра зайнятості, акції «Випускник», професіографічні екскурсії. У заходах прийняли участь 207 учнів, у т.ч. 22 дітей-інвалідів, 18 дітей-сиріт. Професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації за направленням центру зайнятості пройшли 235 безробітних. Рівень працевлаштування після проходження навчання станом на 01.01.2018 складає 97,7%. У 2018 році пройшли навчання 24 безробітних.

У 2017 році проведено 717 профінформаційних та профконсультативних заходів: 28 семінарів «Легальна зайнятість», 83 інформаційних семінарів із загальних питань зайнятості населення та стану ринку праці, 208 семінарів з техніки пошуку роботи; 24 семінари для роботодавців, 3 засідання «За круглим столом» та ін.

Усі послуги служби зайнятості надаються безоплатно.

Члени Громадської ради позитивно оцінили роботу районного центру зайнятості в реалізації ЗУ «Про зайнятість населення» в районі. Зокрема, у своєму виступі голова райдержадміністрації Олександр Руденко відзначив результативну співпрацю районного центру зайнятості та керівників органів місцевого самоврядування району щодо залучення безробітних до громадських та інших тимчасових робіт; зосередив увагу на важливісті для сучасного ринку праці створення робочих місць у малому бізнесі, навчання безробітних основам ведення бізнесу та надання можливостей отримання стартового капіталу безробітним які бажають започаткувати власну справу; про можливість отримання допомоги у пошуку роботи громадянам незалежно від зареєстрованого місця проживання чи місця перебування особи.

 



« повернутися до списку новин