Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Комфортні умови для дітей, які мають особливі освітні потреби

Переглядів: 1316

Актуальність проблеми інклюзивної освіти пов’язана, насамперед, з тим, що число дітей, які потребують корекційного супроводу, неухильно зростає. Щоб зробити навчання дітей з особливими освітніми потребами максимально доступним, у Вільнянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів  №2 створюється ресурсна кімната.

Ресурсна кімната - це спеціально організований простір для розвитку людини та гармонізації її психоемоційного стану.У ресурсних кімнатах  діти можуть: займатися з корекційним педагогом та дефектологом, практичним психологом, вчителем лікувальної фізичної культури, іншими фахівцями працювати за власним адаптаційним графіком розвивати життєві навички, вчитися, відпочивати, гратися тощо.

Кошти в сумі 120 тисяч гривень, необхідні для ремонту приміщення ресурсної кімнати, виділені із районного бюджету. Тут вже завершується ремонт: прокладено нові комунікації, замінено електропроводку, підлогу, облаштовано стіни гіпсокартоном та пофарбовано у приємні світлі кольори.

Для роботи ресурсної кімнати дуже важлива наявність правильно організованого та обладнаного приміщення. У ресурсній кімнаті, як правило, є зони: навчальна, рухова, ігрова, діагностична, соціально-побутова. Матеріали: іграшки з реального життя, іграшки, які допомагають відреагувати на агресію,  іграшки для творчості, самовираження та ослаблення емоцій дитини, модульні меблі,  інше за потребою.

Закладом, за кошти обласного бюджету,  вже придбано комп’ютерне обладнання (ноутбук, принтер, проектор, інтерактивна дошка)  на суму 60207,95 гривень, на суму 177000,00 гривень укладено  договір на придбання обладнання для групової та індивідуальної роботи, психологічного розвантаження, соціально-побутової адаптації.

«Облаштування таких спеціальних сучасних кімнат є необхідністю для якісного впровадження інклюзивної освіти в районі. Створюємо комфортні умови для дітей, які мають особливі освітні потреби», – зазначила директор школи Ірина Шпунер.



« повернутися до списку новин