Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Проведено виїзний профорієнтаційний захід

Переглядів: 241

20 жовтня 2020 року  фахівцями Вільнянської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості було проведено виїзний профорієнтаційний захід під назвою «Місто майстрів» для учнівської молоді КЗ Матвіївської ЗОШ-інтернат I-III ст. ЗОР.  Основна мета поїздки – це  формування у молоді правильного вибору життєвого шляху.

В ході заходу обговорювалась формула вибору професії та подолання бар’єрів на шляху професійного визначення. Діти мандрували районами міста та змагались в знанні професій, у вправі «Крокодил», «Відгадай професію», де повинні відгадати , про представників яких професій йдеться в описі, малювали місто майбутнього.  Запропоновані завдання спонукали їх бути активними. Під час спілкування вони задавали питання щодо улюблених професій: які обов’язки виконують представники цих професій? Якими якостями має володіти людина для ефективного виконання цих обов’язків? Яка потрібна освіта для тієї чи іншої професії?

Закінчився захід вправою-дискусією «Хто потрібен нашому місту».

  • Уявіть собі, що ми - це місто. Ким би кожен хотів стати у нашому місті майстрів?

Обрані професії були записані на дошці,  де звісно не знайшлося місця для професії двірника та прибиральника , але всі погодились, що без цих професій місто жити не може і їх потрібно поважати бо всі професії важливі та потрібні.

 



« повернутися до списку новин