Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

ДЕНЬ ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНИ

Переглядів: 329

28 жовтня кожного року ми відзначаємо День визволення України від нациських загарбників, відповідно до Указу Президента України від 20 жовтня 2009 року. У роки Другої світової війни Україна опинилася в самому епіцентрі жорстоких битв… Упродовж 1941–1944 років саме на території України відбувалися пам’ятні битви за визволення Європи від нацизму. Від Дніпровського Правобережжя до Відня, Праги та через Берлін проліг бойовий шлях фронтів, які увійшли в історію Другої світової війни як чотири Українських фронти. Українці пліч-о-пліч із союзниками звільняли Європу від нацизму… Невимовно тяжких втрат зазнав український народ у тій страшній воєнній круговерті, що розметала, понівечила і розтоптала мільйони людських доль.

Це була трагедія. Її принесли з собою гітлерівські орди, які без жалю топтали нашу землю, палили міста і села, грабували, гнали в німецьке рабство дівчат і хлопців, убиваючи на своєму шляху кожного, хто не хотів скорятися загарбникам. Мільйони українців у ті жорстокі часи, 76 років тому, робили все можливе, щоб захистити свою Вітчизну. І земля, полита їхньою кров’ю, — свята для нас земля. Про це треба пам’ятати. Ми говоримо: «Ніхто не забутий!», «Ніщо не забуто»! У цей День ми приєднуємося до вшанування всіх, хто загинув на фронтах, хто був закатований у нацистських катівнях, спалениий у пекельних крематоріях, замучений голодом, замордований страшною війною, хто приніс нам звільнення.

На знак пошани та вдячності, увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, вшанування пам’яті загиблих героїв та жертв нацизму, у м. Вільнянську та населених пунктах Вільнянського району за участю місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування,  відбулися церемонії покладання квітів до Меморіалу Слави, пам’ятників, пам’ятних знаків, братських могил.

Добра пам’ять про вас завжди буде жити в наших серцях.

З Днем визволення України!

 

Відділ освіти і культури райдержадміністрації



« повернутися до списку новин