Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Олександр Основа - назавжди буде у наших серцях таким, яким його знали земляки

Переглядів: 632

ОЛЕКСАНДР ОСНОВА

 

            27 липня 2014 року під м. Дебальцеве Донецької області під час антитерористичної операції поліг смертю хоробрих наш земляк Основа Олександр Володимирович. Вірний воїнській присязі, відважний солдат віддав своє життя за Батьківщину, за український народ.

         Олександр Основа народився 1 вересня 1983 року у с. Попелівка Млинського району Брянської області у родині Галини Єгорівни та Володимира Григоровича. З дитинства мешкав у м. Вільнянську, закінчив школу № 1, у Вільнянському професійному ліцеї здобув спеціальність автослюсаря та водія. У 2002-2004 роках відслужив строкову військову службу.

         Плани про мирну працю та щасливе життя перервала війна. З перших її днів, з квітня 2014 року Олександр став на захист України із зброєю в руках. У складі 93 аеромобільної бригади визволяв Краматорськ, Слов’янськ, Дебальцеве. Куля обірвала молоде життя у 30 років… Батьки втратили сина, сестра Олена – брата, Батьківщина – справжнього патріота.

         14 листопада 2014 року Олександр Основа за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

         Він назавжди буде у наших серцях таким, яким його знали земляки – життєрадісним, веселим, оптимістом, вірним другом, справжнім сином свого народу.



« повернутися до списку новин