Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

«Відкрита студія». Впровадження політики ґендерної рівності в місцевих радах

Переглядів: 634

Жінки-депутатки з різних політичних партій мають спільні цінності: захист дітей і пенсіонерів, охорона здоров'я та довкілля, а найголовніше –  прагнення порозуміння для розвитку громади. До таких висновків прийшли учасники телепередачі «Відкрита студія» 12 жовтня в прямому ефірі філії НТКУ «Запорізька регіональна дирекція».

Завдяки надзвичайно важливому обміну досвідом  у м. Львів і на Міжрегіональному форумі 7 жовтня  представниці і представники міжфракційних груп «Рівні можливості»  місцевих рад Запорізької області отримали нові знання, досвід, надихнулись прикладом колег і впроваджуватимуть нові ідеї у своїх радах, про що розповіла керівник проекту Тамара Огородова. 

Жінки-депутатки з міжфракційних груп «Рівні можливості» Світлана Шраменко (Вільнянська міська рада) і Тамара Стефаненко (Вільнянська районна рада) підкреслили: саме завдяки навчальним семінарам, які проводив Запорізький благодійний фонд «Єдність» за майбутнє» у рамках проекту  «Підвищення видимості жінок та боротьба з ґендерними стереотипами у національній та місцевій політиці України» у партнерстві з Національним Демократичним Інститутом (NDI, Вашингтон) за підтримки уряду Швеції, вони та їх колежанки з інших рад дізналися про шляхи впровадження політики ґендерної рівності в місцевих радах через об'єднання в міжфракційні групи, які є майданчиком консолідації зусиль для вирішення гострих проблем громади, передусім, соціальної сфери, якій зараз приділяється недостатньо уваги.

Чоловік-депутат з Мелітопольської міської ради Сергій Касярум висловив підтримку ініціативам жінок-депутаток, роботі міжфракційних груп і наголосив на необхідності реалізації політики рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків, бо тільки той чоловік, який себе поважає, прагне створити умови для самореалізації жінки.

Переглянути телепередачу 

 



« повернутися до списку новин